A marcipánoson kívül tudnátok írni hűtés nélkül eltartható házi szaloncukor recepteket?
Fondantba nem kell tejszín, sem tej.
1 kg cukrot 6 dl vízben főni teszünk.Ha a cukor már forrni kezd, hozzáteszünk 10 dkg krumplicukrot, és sűrűre főzzük.
Akkor jó, ha pohár hideg vízbe cseppentve gyöngyszerűen megfagy és a pohár aljára leszáll.
Egy kávéskanálnyi hideg vízzel meglocsoljuk, és hideg helyre tesszük. Ha már langyos, akkor egy tojásfehérjét adunk hozzá,és hideg vízbe mártott fakanállal addig keverjük, amíg fehérré nem válik.
Ez a fondant hidege helyen hónapokig eláll.
Ha szaloncukrot akarunk belőle, akkor még sűrűbbre főzzük, és a főzés utolsó szakaszában leverjük bele az ízesítőket.
1 kg cukorból készülthöz fél kiló diót,10 dk kakaót, fél deci rumot,fél deci citrom vagy naracslevet, amelyiket akarjuk. Jól ki kell keverni, és egy sütőlapra kiönteni. Amikor már eléggé kihűlt, felvágni. Egy napi hagyni száradni, majd becsomagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!