Zselés szaloncukor otthon-tuti recept?
Figyelt kérdés
Zselés szaloncukrot szeretnék itthon készíteni,vettem is egy nagyon jó kis szilikon formát.
Többfelé kutakodtam a neten receptért,végül azt válaszottam,hogy 3-4 dl 100%-os narancslevet egy kevés cukorral melegítem,dr.Oetker zselatinporral összekeverem..
Sajnos az eredmény egy színes trutyi lett,a szilikonban sem igazán nyerte el a formáját,nem is jön ki belőle egészen.
Ötletek,tanácsok,melyek nektek beváltak?
2014. dec. 14. 21:48
1/3 anonim 



válasza:





Ugyan még sose csináltam, de a zselatin helyett mindenképp pektin kell. Most nemrég volt a dívány.hun recept, az jónak tűnt.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
Olvastam h valaki zselatin lapból,zselatin porból,pektinnel vagy az agar-agar megoldást választja.
Nekem zselatin por volt itthon,de úgy tűnik nem sikerült,csak arra nem tudok rájönni h miért nem
2014. dec. 14. 21:58
3/3 anonim 



válasza:





Én úgy csinálnám, ahogy a sütik tetejére a gyümilé alapú zselét, mert az sokkal szilárdabb, mint mondjuk egy tortazselé. SZóval 1 csomag vaníliás pudingport felfőznék 4 dl fantában pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!