Kenyérsütés kovászporral?
Figyelt kérdés
Ritkán, de szoktam itthon kenyeret sütni. Eddig élesztővel csináltam. Nem volt rossz, de ha valahol ettem egy jó kovászos kenyeret az jobban ízlett. Mivel ritkán csinálok nem szeretnék még egy üveget a hűtőben a kovásznak, így jött az ötlet, hogy akkor kovászpor+kicsi friss élesztő. Van aki már kipróbálta ? Megköszönném a tapasztalatait.2016. nov. 27. 15:34
1/4 anonim válasza:
Nem teljesen ugyanaz ,mint a friss kovász,de jobb mintha csak élesztővel készül.
Én a legjobban az öregtésztás kenyeret szeretem. Az öregtésztát nem kell etetni,és adagonként fagyasztható. Ha fogytán van a kész kenyértésztából veszek el 15dkg-ot és túlkelesztem .
Nagyon jó kenyeret szoktam sütni vele.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Érdekelne ez az öregtésztás megoldás. Hogyan és mennyire keleszted túl amit majd lefagyasztasz ? Fagyasztás után kiengedve mennyi idő kell, hogy újra aktív legyen?
2016. nov. 30. 16:04
3/4 anonim válasza:
Az öregtésztához a kenyértésztából elveszek 15 dkg-ot és egy éjszakára a konyhaasztalon hagyom. Másnap jól záródó műanyag dobozban,hűtőbe teszem. 3-4 napig fagyasztás nélkül is használom. Ha a fagyasztott öregtésztát használom, akkor előző este kiveszem, hogy szobahőmérsékletű legyen a dagasztásig.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kipróbálom.
Üdvözlettel.
2016. dec. 5. 09:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!