Ha jól tudom, akkor egy Pepsin nevezetű oltóanyaggal tudjuk meggyorsítani a tej alvadását. Kerestem gyógyszertárban az anyagot, de 2009 óta már sajnos nem lehet kapni.
Kérdésem, hogy ki hogy készíti házilag a sajtot, és hol, milyen áron szerzi be hozzá az oltóanyagot?
2010. ápr. 30. 09:24
1/10 anonim válasza:
Szia!én úgy szoktam hogy 5 liter tejet 2és 1/2ek. sóval felforralok,ha felforrt akkor teszek bele 1/2 dl ecetet.Kiválasztódik belőle a "sajtnak való".Leszűröm és valamilyen hálószerűségbe teszem(jól összekell préselni) és hagyom kicsepegni a hűtőben.
Próbáld ki!Szoktam beletenni köménymagot,vagy csak megfüstölöm.
2010. ápr. 30. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Én oltóanyag nélkül készítem. Hagyom a tejet meleg helyen megsavanyodni, amíg aludttej lesz. Ezt kis lángon melegítem, amíg a túró elválik a savótól. Egy pelusban lecsepegtetem, ebben áll két napig. Utána megsózom, és egy kis vajjal odateszem főni (folyton kavargatni kell) amíg nyúlós lesz. Ha kihűlt, formába teszem, majd megy a hűtőbe. Kb egy hét érés után már reszelhető, de minél tovább áll, annál finomabb.
2010. ápr. 30. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Az elso valaszolonak:amit te csinalsz, az nem sajt hanem telemea,egy olah(roman) specialitas.
2010. ápr. 30. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Első vagyok.Az lehet,de finom!És nekem sajtként mutatták be.Egyébként pont olyan mint a sajt.
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ! :o) Ma voltam piacon, és vettem magas zsírtartalmú házitejet, ebből fogom készíteni életem első sajtját. Ha kész, ígérem beszámolok arról, hogy sikerült! ;o) Először az első hozzászóló receptjét próbálo ki, aztán haladok tovább. Mindegyik sorra fog kerülni, kíváncsi vagyok melyik milyen.
2010. máj. 3. 17:49
9/10 anonim válasza:
Szia!Első vagyok!Remélem sikerül!Kíváncsi vagyok a véleményedre!Én nagyon szeretem.Gyorsan készen van és hamar fogyasztható. :)
2010. máj. 3. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Szia! Kipróbáltad a recepteket? Milyen lett a sajt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!