Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mely ételeket ajánlanátok, ha...

Mely ételeket ajánlanátok, ha 1 hétre 2500, - Forintunk maradt?

Figyelt kérdés
Nincs itthon krumpli, liszt, tészta, csak 20 dkg rizs; kb 8 db csirkecomb, fél kiló csirkemell, fél kiló csirkemáj.
2010. ápr. 29. 13:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

Csirke meg máj tuti nem jön ki ennyiből, vagy ha igen, másnapra nem marad. A virsli is drága.

Krumplis tészta, darás tészta olcsó, hagymás rántotta is. Én vészhelyzetben egy laktató (de nem egészséges) levest szoktam: vöröshagymát olajon megpárolsz, rá kis pirospaprika, köménymag, babérlevél (kömény és babér elhagyható, ha nincs otthon), rádobsz kockázott krumplit, felengeded bőven vízzel, ha felforrt, teszel bele jó sok tésztát (nem levestésztát, hanem pl, szarvacskát). Puhára főzöd a tésztát. Lével együtt tálalod (hiszen leves).

Rántott levest is lehet. Vagy főzelékek.

2010. ápr. 29. 14:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
csirkéje meg mája van ;) +2500 ft-ja
2010. ápr. 29. 14:12
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Voltam már ennél súlyosabb helyzetben is, megoldható minden. :) Én a krumplit ajánlanám. Érdemes belőle feltankolni, nagyon változatosan el lehet készíteni, olcsó, és laktató! (Hagymás törtkrumpli - aludtejjel, kefírrel isteni - , sültkrumpli, rozmaringos tepsis burgonya, krumplipüré, héjában sült krumpli, krumplisali, stb, stb.) Sokan csak köretként eszik a burgonyát, pedig önmagában is nagyon ízletes ételeket lehet belőle készíteni.

Fel a fejjel, sokan kerültek már ilyen helyzetbe. És hidd el: ilyenkor születnek a legegyszerűbb, és legfinomabb receptek is, amiket akkor is előkotorsz, mikor "milliomos" vagy! ;)

2010. ápr. 29. 14:54
 14/19 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon köszönöm. Ez a mostani helyzet döbbentett rá, hogy egy dolgon biztosan változtatni kell.
2010. ápr. 29. 15:02
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

13:36-os vagyok.

Tudom milyen helyzetben vagy, én is átéltem ebben a hónapban.Mindenki mondta, hogy de jó, de rég ettem palacsintát, de azt nem tudták, hogy csak lisztem meg tojásom volt otthon és vízzel szoktam csinálni és palacsintát ettünk egy héten át minden nap.

Fizetéskor szoktam bemenni csirkés boltba, a csirkefarhátat megveszem ilyenkor 165 ft/kg-ba.Minden nap hús van így az asztalon valamilyen formában.

pörköltnek is jó,sütve is jó, rántva is, levesnek is egy kis grízgaluskával.Tejfölös tészta, nagyon sokszor esszük pl vacsira.Ha üdítőre szomjazunk, mert van gyerek is itthon, akkor citromlé+cukor+víz=limonádé, vagy tea, vagy üdítőpor.Vagy megveszem alkalomadtán a spárban, ha arra járok a "spároskólát", mert az a legolcsóbb.

Ha csak lisztem van, vízem, negyed élesztőm, egy kis sóm+cukrom, meg 2 ek.olajam, sütök kenyeret, így azt sem kell vennem, mert így olcsóóbban kijön.

Én is inkább a számláimat fizetem be, de akkor sajnos ételre nem marad.A krumpli nagyon jó ötlet, sokmindent kihozhatsz belőle:tojás+krumpli+virsli+tejföl=rakottkrumpli

tojás+krumpli=tojásoskrumpli

krumplisaláta

krumplistészta

krumplipaprikás

héjában sült krumpli (régen apukám csinált mindig és forró kolbászsírban mártogattuk.)

hagymáskrumpli

krumplipüré

sültkrumpli tojással, virslivel

2010. ápr. 29. 15:08
 16/19 A kérdező kommentje:
Ezek nagyon jó ötletek. Köszönöm.
2010. ápr. 29. 15:10
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

én nem ajánlom a krumplit, az új még drága, a régi meg ócska már...

én havi 20-ból főzök 2 felnőttre...

(előző oldali nagyon hosszú is én voltam)

2010. ápr. 29. 16:50
 18/19 anonim ***** válasza:
34%
Adsz kölcsön egy ötszázast jövőhét péntekig?
2010. ápr. 29. 20:51
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj kelt tésztát, ehhez csak 1 kg liszt kell meg egy élesztő kevés tej. Lehet pl bukta, vagy kakaós , fahéjas kalács. VAgy tescoban veszel két babkonzervet, nokedlivel vagy tésztával, jó vastag rántással, kenyérrel untig elég. Krumplit vegyél meg tésztát, ezek nagyon jó töltelékanyagok a hasba. Nyugi túlélitek, ez van. Sokan vannak ilyen helyzetben.
2010. ápr. 29. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!