Fagyasztott csirket h kell sutni?
Ki kell olvasztani, megnézni, hogy belezett-e. valószínüleg, az, ha bolti csirke, de háztájit sem fagyasztanak belestől.
Aprólék lehet benne, máj, zuza.. stb.
Amikor kiolvadt, vizsgáld át alaposan, nincs-e rajta tollmaradvány.
Jobb ha a hátára fektetve éles, nagy késel félbevágod és úgy sütöd. Jól sózd be kívül -belül, majkd egy tepsit kenj ki zsiradékkal. melegítsd fel a sütőben a zsiradékot, pár perc alatt, majd ebben forgasd át a csirkét. Önts alá kb fél deci vizet,szorosan fóliázd le, majd kb 40-45 percig süsd. utána ha a villát beleszúrva nem enged már vére levet, fólia nélkül pirosra sütheted.
ha nem teljesen ha még (a jószág korától is függ, ezt sem mi, sem te nem tudhatod )akkor még tedd vissza fóliázva, de lehet, hogy még egy pici víz is kell alá.
Amikor már pirosra akarod sütni, mert teljesen puha, akkor már ne legyen víz alatt, de ha jól csinálod, akkor úgy is elsül, mire kész a csirkéd.
Sok sikert az első próbálkozáshoz :)
Fagyasztott csirkét belezni?????
Kiolvasztod, utána pontosan ugyanonnan indulsz, mint friss csirkéd lenne.
*** félbevágás alatt azt értettem, hogy először a mellét hasítsd fel hosszában, majd a gerince mellett a hátát is.
Nehogy keresztbe vágd el :)Persze egészben is megsütheted, de félbevágva szerintem jobban és hamarabb átsül.
És kb 180 fokon kell sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!