Bevált csokiszuflé recept? Mire kell különösen figyelni a készítésénél?
Csoki Szuflé.
20 dkg étcsokoládé 80%
7 dkg vaj
4 tojás
7 dkg porcukor
5 dkg liszt
Elkészítés
1. a csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk.
2.A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
3.Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is, és a lisztet is, úgy, hogy csomómentes legyen.
4.Négy darab kis felfújtformát kikenünk vajjal, kilisztezünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a csokis masszát.
5.Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük, hogy még folyós legyen a belseje. Melegen a legfinomabb! Vanília fagyival szoktam tálalni. Ha extra íz orgiát szeretnék, narancshéjat reszelek a csokoládéba.
Amire figyelni kell. Csoki minősége nagyon fontos. Ahogy a receptben is írtam 80% ét csoki kell hozzá. A formák alját kicsit vastagabban kend ki, hogy szépen kijöjjön belőle a szuflé. Olvasztott vajjal az oldalát és hideg vajjal az az alját. Akkor lesz jó, ha forró sütőbe teszed 5-6 perc múlva az, ha teteje olyan, mint a piskóta teteje kicsit száraz akkor KB + 4perc és kész van. (tétjét úgy szoktam megnézni, hogy az ujjam hegyét mutató ujj ezen az ujjon nem ég ilyenkor meg a bőr kicsit rá érintem és érdes kemény akkor jó lesz + 4 perc. Ha véletlenül nem jön, ki a formából szépen ne keseredj el az esetek kevesebb számában jön ki szépen egybe. a lényeg, hogy folyón a közepe. A gyereknek és magatoknak is csak 3-4 perc múlva adj, egyétek, mert ha folyik a közepe brutál forró a csoki benne. A Mouse-nak, ha jól emlékszem nem melegnek kell lennie az egy hidegkrém (csoki krém) de mindenhol másképp hívják ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!