Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált csokiszuflé recept?...

Bevált csokiszuflé recept? Mire kell különösen figyelni a készítésénél?

Figyelt kérdés
2016. okt. 20. 18:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Én eszerint sütöm: [link]


Ami nagyon fontos, betartani a sütési időt, és sütés közben nem kinyitni!

2016. okt. 20. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Csoki Szuflé.

20 dkg étcsokoládé 80%

7 dkg vaj

4 tojás

7 dkg porcukor

5 dkg liszt

Elkészítés

1. a csokit és a vajat megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk.

2.A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.

3.Lassan, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokit is, és a lisztet is, úgy, hogy csomómentes legyen.

4.Négy darab kis felfújtformát kikenünk vajjal, kilisztezünk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a csokis masszát.

5.Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük, hogy még folyós legyen a belseje. Melegen a legfinomabb! Vanília fagyival szoktam tálalni. Ha extra íz orgiát szeretnék, narancshéjat reszelek a csokoládéba.

Amire figyelni kell. Csoki minősége nagyon fontos. Ahogy a receptben is írtam 80% ét csoki kell hozzá. A formák alját kicsit vastagabban kend ki, hogy szépen kijöjjön belőle a szuflé. Olvasztott vajjal az oldalát és hideg vajjal az az alját. Akkor lesz jó, ha forró sütőbe teszed 5-6 perc múlva az, ha teteje olyan, mint a piskóta teteje kicsit száraz akkor KB + 4perc és kész van. (tétjét úgy szoktam megnézni, hogy az ujjam hegyét mutató ujj ezen az ujjon nem ég ilyenkor meg a bőr kicsit rá érintem és érdes kemény akkor jó lesz + 4 perc. Ha véletlenül nem jön, ki a formából szépen ne keseredj el az esetek kevesebb számában jön ki szépen egybe. a lényeg, hogy folyón a közepe. A gyereknek és magatoknak is csak 3-4 perc múlva adj, egyétek, mert ha folyik a közepe brutál forró a csoki benne. A Mouse-nak, ha jól emlékszem nem melegnek kell lennie az egy hidegkrém (csoki krém) de mindenhol másképp hívják ezek szerint.

2016. okt. 21. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Arra kell odafigyelni, hogy vmennyi eltérés minden sütőnél van, ezért tesztelni kell. Ugyanannál a receptnél anyukám sütőjében majdnem 8 percig, az itthoni sütőmben pedig a recept szerinti 7 percig kellett sütnöm (másodpercre pontosan!). Úgyhogy kell 1-2-t kísérletezni, mire jó lesz, ha olyan sütőd van.
2016. okt. 21. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!