A házi tejet hogyan kell tárolni a hűtőben, felforralva, vagy anélkül (akkor forralom fel, amikor fogyasztjuk)? Hogyan áll el tovább?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 26. 13:58
2/8 anonim válasza:
Szia, mi ahogy hazahozzuk a piacról, egyből forraljuk is fel. Így 1 hétig eláll a hűtőben, az egész család átszokott már a házi tejre. Nyers tejet nem is hagyhatnék a hűtőben, mert mindig van egy mohó, aki beleinna :)
3/8 anonim válasza:
De remélem amikor megsavanyodik se vetitek el!!! Sok mindent lehet belőle!
-első-:D
4/8 anonim válasza:
Mi szinte azonnal megisszuk, nem szoktam felforralni, mert akkor már nem olyan jó az íze. Forralás nélkül kb 2-3 napig eláll, forralva tovább.
5/8 anonim válasza:
Szerintem meg kötelező is a forralás, ugyanis azzal fertőtleníted egyben. Ízre pedig... felforralt lehűtött tejnél nincs finomabb.
6/8 anonim válasza:
14:21 vagyok
Évek óta iszok házi tehéntejet, talán egyszer ittam belőle forraltan. És még élek :) soha nem volt senkinek semmi baja tőle a családban. Persze az is lényeg, hogy milyen tehenészetből vásárolsz.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. ápr. 26. 15:04
8/8 anonim válasza:
Én sem szoktam forralni. Ha 3-4 nap után már savanyodik esetleg,akkor túrót készítek belőle. A forralt tejből nem lehet jó túrót készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!