Mi gyors egyszerű és nem kell bele (süti) semmi ekkorra? (többi lent)
Első vagyok. Van pl.egy receptem aminek a neve kakaós süti,de simán megállja a helyét muffinként is. :)
Hozzávalók:
-2 bögre liszt,
-2 bögre kristálycukor,
-25 dkg vaj,
-1 tojás,
-1 csomag sütőpor,
-2 ek.kakaópor,
-tej
Ezeket mind keverd össze egy tálban,majd vajazott és lisztezett tepsibe öntsd bele! Előmelegített sütőben,közepes lángon süsd meg. Amúgy az öcséim úgy szokták,hogy mindig kettévágják és lekvárral megtöltik. :) A tetejére csokimázat is tehetsz,de én simán csak porcukorral szórom meg.
En most csinaltam egy nagyon fini sutit, de igazabol frissen jo:)
kell hozza:
100gr etcsoki
100gr vaj
100gr liszt
120gr cukor
2 tojas
2 tojas feherje
A sutot 160 fokosra melegited. Az etcsokit es a vajat goz folott felolvasztod, es varsz amig langyosra hul. A tojasokat a cukorral felhabositod (nem habba vered, azt nem lehet, csak legyen habos a teteje) es belekevered a csokiba (fontos, hogy a csoki mar ne legyen tul meleg, mert akkor kicsapodik a feherje). Ezutan a lisztet a csokis kremhez kevered, kis formakba toltod es 12 percig sutod. A kulseje kemeny, a belseje folyos lesz. En imadom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!