Marhapörköltbe tényleg kell étcsoki?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kávét is szoktak adni hozzá egyes haute cuisine helyeken... annyira nem fura, vonatkoztass el.
Amúgy a magyaros marhapörköltbe inkább csak egy kis jóféle vörösbort önts, az pont elég lesz :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vörösboros csokoládés chilis marhapörkölt
Hozzávalók 4 -6 főre:
1000 g marhahús, pörköltnek való
2 nagy fej vöröshagyma
só, chili
20 g étcsokoládé
500-700 ml vörösbor
olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és egy lábasban olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a marhát és enyhén azt is pirítsuk meg. Öntsük fel vörösborral, úgy, hogy éppen ellepje a húst. Adjunk hozzá sót, chili paprikát (ez utóbbit ízlés szerint) és főzzük a húst addig, amíg megpuhul.
Amikor szükséges adjunk hozzá még egy kis bort és sózzuk ízlés szerint. Ha a hús megpuhult, sűrű a szaft, adjuk hozzá a csokit, hagyjuk elolvadni. Ezt követően tálalhatjuk. Ideális köret a lepénykenyér, vagy sima friss fehér kenyér.
Tényleg van ilyen. Én azt mondom, mindent ki kell próbálni egyszer az életben. Csak így lehet az embernek egyéni véleménye. (Csak legyen hozzá bátorsága is.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Neem kell bele. Utána.
Habár a színe nem paprikás, inkább mintha kakótol lenne barna :P Nem tudom, nagyon rég ettem marhapörit.
Csoki receptet kerestem, megtaláltam ezt kérdést.
Épp eléggé magam alatt vagyok, kicsit felvídítottak a hozzászólások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!