A süteményeknél az étcsokoládét, étcsoki mázat lehet tejcsokoládéval is helyettesíteni?
ha mázat tejcsokiból készítem az ugyanúgy megkeménykedik mint az étcsokis?
Tudtok valami egyszerű és gyors mázat?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tulajdonképpen lehetséges, nem kell egy receptet szó szerint követni, mert ettől lesz titkos és egyedibb egy sütemény, meg finomabb.
A tejcsoki az édesebb mint az ét így előfordulhat hogy a sütemény eléggé édes lesz miatta. meg amennyire észrevettem a tejcsoki lassabban dermed meg, és így lehetnek gondok hogy a máz leválik róla.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Természetesen lehet, a recept csak irány mutat. Én a sütik 90%át kisebb-nagyobb eltérésekkel készítem el.
A tejcsoki édesebb, világosabb és nekem szeletelésnél darabokban le szokott potyogni ott ahol éppen vágom, de mivel a családnak készül, így nem foglalkoznak vele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az étcsokinak magasabb a szárazanyagtartalma, ezért keményebb is mint a tejcsoki. De azért nem fog a tejcsoki 99%ban lefolyni a tetejéről az aljára, csak tovább tart mire megszilárdul, így valamivel több folyik le, mint az étcsokinál.
Egyébként milyen süteményt készítesz? :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha kiraksz egy tábla fehércsokit, tejcsokit és étcsokit a napra, akkor pont ilyen sorrendben fognak megolvadni, mert a fehércsokiban a legtöbb a kakaóvaj, zsiradék, míg az étcsokiban a jóval kevesebb, mivel az inkább szárazanyagokat tartalmaz. A tejcsoki valahol a kettő között van. :)
Szerintem simán megcsinálhatod ezt a receptet tejcsokival, legfeljebb kevésbé édesre készíted a sütemény többi részét :)
Baromi jól néz ki :D
Jó sütést :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem olyan 10 perccel kell tovább hűteni, de ez sok mindentől függ. Az étcsoki szilárdabb, miután megkötött, ezért jobban egybenmarad és nagy darabokban törik, a tejcsoki inkább morzsás és mozaikszerűen törik.
De megpróbálhatod azt is, hogy amikor már szilárdul a tejcsoki, de még kenhető, akkor bevagdosod ott, ahol később fel szeretnéd szeletelni. :)
Jah akartam kérdezni:
Fehércsokival ugyanúgy mint a tejcsokival? Ha fehércsokis máz lenne... :D
Mármint ugyanúgy szilárdul-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!