A süteményeknél az étcsokoládét, étcsoki mázat lehet tejcsokoládéval is helyettesíteni?
ha mázat tejcsokiból készítem az ugyanúgy megkeménykedik mint az étcsokis?
Tudtok valami egyszerű és gyors mázat?
Tulajdonképpen lehetséges, nem kell egy receptet szó szerint követni, mert ettől lesz titkos és egyedibb egy sütemény, meg finomabb.
A tejcsoki az édesebb mint az ét így előfordulhat hogy a sütemény eléggé édes lesz miatta. meg amennyire észrevettem a tejcsoki lassabban dermed meg, és így lehetnek gondok hogy a máz leválik róla.
Természetesen lehet, a recept csak irány mutat. Én a sütik 90%át kisebb-nagyobb eltérésekkel készítem el.
A tejcsoki édesebb, világosabb és nekem szeletelésnél darabokban le szokott potyogni ott ahol éppen vágom, de mivel a családnak készül, így nem foglalkoznak vele.
Az étcsokinak magasabb a szárazanyagtartalma, ezért keményebb is mint a tejcsoki. De azért nem fog a tejcsoki 99%ban lefolyni a tetejéről az aljára, csak tovább tart mire megszilárdul, így valamivel több folyik le, mint az étcsokinál.
Egyébként milyen süteményt készítesz? :)
Ha kiraksz egy tábla fehércsokit, tejcsokit és étcsokit a napra, akkor pont ilyen sorrendben fognak megolvadni, mert a fehércsokiban a legtöbb a kakaóvaj, zsiradék, míg az étcsokiban a jóval kevesebb, mivel az inkább szárazanyagokat tartalmaz. A tejcsoki valahol a kettő között van. :)
Szerintem simán megcsinálhatod ezt a receptet tejcsokival, legfeljebb kevésbé édesre készíted a sütemény többi részét :)
Baromi jól néz ki :D
Jó sütést :)
Szerintem olyan 10 perccel kell tovább hűteni, de ez sok mindentől függ. Az étcsoki szilárdabb, miután megkötött, ezért jobban egybenmarad és nagy darabokban törik, a tejcsoki inkább morzsás és mozaikszerűen törik.
De megpróbálhatod azt is, hogy amikor már szilárdul a tejcsoki, de még kenhető, akkor bevagdosod ott, ahol később fel szeretnéd szeletelni. :)
Jah akartam kérdezni:
Fehércsokival ugyanúgy mint a tejcsokival? Ha fehércsokis máz lenne... :D
Mármint ugyanúgy szilárdul-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!