Hogyan lehet jó csokimázat késziteni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Gondolom sütemény bevonására kéred, igaz?
1.) 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 4 evőkanál tej. Ezeket együtt vízgőz felett fel kell olvasztani, majd kicsit hűlni hagyni, és lehet önteni a tortára, vagy süteményre.
2.) 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, 6 dkg margarin, 3 evőkanál víz. Ezeket összeolvasztjuk, (forralni nem szabad), majd pici hűlés után mehet a sütire.
3.) 6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor. Ezt felforraljuk, hozzáadunk 2 evőkanál kakaót,maj a tűzről levéve 6 dkg vajat. Amint egy kicsit kezd sűrüsödni lehet a süteményre önteni.
Ezeket a mázakat nem kell elkenni, csak önteni a közepére és szépen el fog terülni.
Ha mártani akarsz aprósütit például, akkor a legjobb csokoládét olvasztani hozzá. Mindegy milyet, lehet vegyesen is (ét- és tejcsoki) Ha egy kicsi vajat teszel hozzá, akkor fényesebb lesz. Az olvasztást vízgőz fölött csináld, és nehogy víz menjen bele, mert kemény lesz és soha többet nem puhul meg.
Sok sikert!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Tortabevonó,de vigyázz,ne direkt tűzön olvaszd meg,hanem gőz fölött.De csinálhatod finomabb csokiból is.70%os étcsoki a csokitortán,nah az viszi nálam a primet.De szigorúan a gőzre figyelj oda!
Az a fehér vaami ami sokszor kicsapódik az a csokiban lévő vaj,és a túl sok hőtől jön elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!