Hogyan lehet jó csokimázat késziteni?
Gondolom sütemény bevonására kéred, igaz?
1.) 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 4 evőkanál tej. Ezeket együtt vízgőz felett fel kell olvasztani, majd kicsit hűlni hagyni, és lehet önteni a tortára, vagy süteményre.
2.) 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaópor, 6 dkg margarin, 3 evőkanál víz. Ezeket összeolvasztjuk, (forralni nem szabad), majd pici hűlés után mehet a sütire.
3.) 6 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor. Ezt felforraljuk, hozzáadunk 2 evőkanál kakaót,maj a tűzről levéve 6 dkg vajat. Amint egy kicsit kezd sűrüsödni lehet a süteményre önteni.
Ezeket a mázakat nem kell elkenni, csak önteni a közepére és szépen el fog terülni.
Ha mártani akarsz aprósütit például, akkor a legjobb csokoládét olvasztani hozzá. Mindegy milyet, lehet vegyesen is (ét- és tejcsoki) Ha egy kicsi vajat teszel hozzá, akkor fényesebb lesz. Az olvasztást vízgőz fölött csináld, és nehogy víz menjen bele, mert kemény lesz és soha többet nem puhul meg.
Sok sikert!
Tortabevonó,de vigyázz,ne direkt tűzön olvaszd meg,hanem gőz fölött.De csinálhatod finomabb csokiból is.70%os étcsoki a csokitortán,nah az viszi nálam a primet.De szigorúan a gőzre figyelj oda!
Az a fehér vaami ami sokszor kicsapódik az a csokiban lévő vaj,és a túl sok hőtől jön elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!