Hogy kell csokimázat készíteni?
Egyszerüen csak csokit felolvasztasz tálban forró vízben tartva,vagy vaj,1 kanál víz,porcukor,és kakaópor.
Itt van recept hozzá,mert én nem tudom fejböl az arányokat.
Vehetsz készcsokimázat is, amir csak fel kell melegiteni, de van egy nagyon egyszerü receptem is hozzá:
4 evökanál hideg viz, 4 ek kakaópor (nem instant, haben a sötét, föznivaló), 2 ek cukor - ezeket összekeverni és ovatosan forrásig melegiteni. Kevergetve langyosra hüteni és 10 dkg vajat (nem margarint, vagy zsirszegény vajat) belekeverni és azonnal a langyos sütire önteni. A receptekben azt szokták irni, hogy a sütinek elösöz ki kell hülni, de ha még langyos, akkor szebben el lehet simitani - csak egyszer elkenni, többet nem igazgatni, mert akkor foltos lesz.
Nem kell bele víz,mert nagyon besűríti és nehéz vele dolgozni!Ha mégis sikerül a tortára kenni,a felvágásnál törik,pattog.
A legegyszerűbb,hogy felolvasztod a csokit és teszel bele kevés olajt,a fényessége miatt és hogy ne legyen annyira sűrű.
De a vizet felejtsd el!!!
tegnap 22:02 - a viz nem a csokiba kell, hanem abba a csokimázba, amit magad fözöl kakaóporból.
A kész csokimázba legfeljebb kevés vajat vagy étolajat szabad csak tenni, hogy puhább legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!