A házi készítésű sport szelet kristálycukorral vagy porcukorral finomabb?
első válaszolónak:
Sport szelet
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
25 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 dl tej
10 dkg keserű csoki
1 rumaroma, rum
A Rámát a cukorral és a tejjel takarékon összeolvasztom, belekeverem a kakaóport és a rumaromát vagy a rumot (én mindkettőt tettem bele). A darált keksszel összekeverem. Egy tábla keserű csokit a mikróban megolvasztok, és a masszához keverem. (Ettől még finomabb még csokisabb lesz, de ez el is maradhat.)
Egy sütőpapírra teszem, kicsit szétnyomkodom, ráteszek egy másik sütőpapír lapot és sodrófával szép egyenletes, ujjnyi vastagra kinyújtom. (Ezt egy keményebb lapon vagy kis gyúródeszkán készítem, és azzal együtt a hűtőbe vagy hideg helyre teszem.) Ha megdermedt, egy kevés tejszínt megmelegítek és 2 tábla csokit (én tejcsokit) felolvasztok benne. Simára keverem és leöntöm vele a megdermedt kekszes masszát. Felszeletelve tálalom, de addig a hűtőben tartom.
Hmmm anyukám nagyon finom házi sportszeletet csinál.:)
Imádom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!