Könnyen, gyorsan elkészíthető kaja, amihez nem kell sok edény?
ugyan így bármilyen főzeléket tudsz csinálni üvegesből: zöldborsó, bab, finom (vegyes zborsó-srépa) egyszerűen beleöntöd az üveg tartalmát az edénybe felforralod egy doboz tejfölt összekeversz pár kanál liszttel - ízlés szerint vegeta és pirosparika - hozzáöntöd folyamatos kevergetés mellett és már kész is a főzelék.
de felkarikázott krumpliból is csinálhatsz egyszerűen akár levest, akár főzeléket.
a főzelékek mellé ha nem tudsz nagyon fasirtot sütögetni akkor vagy tükörtojás, vagy egy pár virsli megpirítva.
a tejberizst fokozhatod vegyes gyümikonzervvel és máris gyümölcsrizs változatosabb
paprikás krumpli virslivel, kolbásszal ha marad belőle másnapra főzöl mellé kockatésztát és kész a krumplis tészta
ha van sütési lehetőséged és tepsid akkor felkarikázol krumplit sózod, borsozod kevés fokhagymát nyomsz rá és ráraksz csirke husit (én mellét szoktam de csináltam már combból, szárnyból az jóval olcsóbb) erre öntöd a következőt 1 pohár tejföl, (vagy tejszín) 1dl víz, 2 kanál liszt, vegeta, bors ezt ha ráöntötted egy kevés sajtot reszelsz rá bedobod a sütőbe és fél óra alatt kész az isteni vacsi.
(de ha már sütni tudsz nem tudom mert nem tudom mivel van felszerelve egy kolesz, akkor egyszerűen vehetsz disznotorost, 1-1 hurka-kolbász, vagy debreceni ezek is nagyon laktatóak sima főtt krumplival is.)
remélem tudtam segíteni
Aranyosak vagytok, köszönöm szépen a válaszokat, jó ötlet mind! :) Tudnék sütni is, de sajnos nincs itt tepsim, csak 2 fazekam. Erre a 2 hónapra már nem hozok fel, de a következő évben biztos próbálok ki tepsis kajákat!
Azért még írhattok, ha eszetekbe jut vmi :)
Most kipróbálom a tejberizst baracklekvárral...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!