Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » (Klasszikus) Brassói apró...

(Klasszikus) Brassói apró pecsenye?

Figyelt kérdés
Leírnátok,hogy milyen húsból,és hogyan készül?Ha lehetne RÉSZLETESEN!Előre is KÖSZI
2010. ápr. 22. 16:32
1 2
 1/12 anonim válasza:

Hozzávalók:

60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb,

10 dkg füstölt szalonna,

20 dkg hagyma,

4 gerezd fokhagyma,

1 kávéskanál morzsolt majoránna,

80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított),

1 csokor petrezselyem,

1 hegyes paprika


Elkészítés:



1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.


2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.


3. Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.


4. A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal. Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.


1 adag: 2059 kJ/493 kcal

2010. ápr. 22. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
50%

vagy ez:


Hozzávalók:

3 szelet csont nélküli karaj

1 fej vöröshagyma

10 dkg szeletelt bacon szalonna

10 dkg füstölt szalonna

2 nagyobb szem főtt krumpli

6 gerezd fokhagyma

só és frissen őrölt bors


Elkészítés:

A főtt krumplikat nagyobb kockákra vágom, majd egy közepes méretű serpenyőben kevés olajon - szépen egymás mellett, hogy ne lógjanak egymásra a kockák - megpirítom.


A füstölt szalonnát gyufaszálnyi vékonyan felcsíkozom, majd egy másik nagy serpenyőbe dobva kevés olajon üvegesre pirítom ugyanennyi vékony csíkokra vágott bacon szalonnával.


Amíg a szalonna pirul, apróra vágom a hagymát, és amikor kész, a szalonna mellé dobom ezt is.


Aztán fogom a karaj szeleteket (ha kicsit vastagabbak, óvatosan vízszintesen megfelezem őket), nagyon vékonyan felcsíkozom, és már megy is a szalonnás hagymára. Kicsit sózom, aztán már nyomom is rá a fokhagymákat.


Addig kevergetem az egészet, míg meg nem puhul a hús. A végén pedig, csak ízlés szerint borsozom, és már tálalok is; a megpirult krumplikockákat összekeverem a raguval és kész.


Elkészítési idő: 45 perc


De a google a barátod... ;D

2010. ápr. 22. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Tudom,tudom,de saját tapasztalatra is kíváncsi voltam!Köszi,hogy válaszoltál!
2010. ápr. 22. 17:19
 4/12 anonim ***** válasza:
Én csak elolvastam, és örülök az új ötletnek, receptnek. Az első különösen tetszik!!! Jó főzést!!!
2010. ápr. 22. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Mi a macskafarkának zöldborsó a brassóihoz? A zöldborsósszelethez kell!
2010. ápr. 22. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Van a képzett szakácsok között is, aki gombával, zöldborsóval csinálja a brassóit. a klasszikus csak hús és krumpli.(vendéglátós)
2010. ápr. 22. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen,én is hallottam,hogy sokféle van,de számomra a klasszikus brassói az igazi.Ezért is kérdeztem annak az elkészítési módját(a hétvégén vendégek jönnek,és ezt gondoltam Nekik)Még 1x köszi!
2010. ápr. 22. 22:31
 8/12 anonim ***** válasza:

Én hagyományosan,egy 70 évvel ezelőtt kiadott szakácskönyv szerint készítem.

Lapockát,vagy combot kockára vágok. Zsírban ( nem olajban,mert jobb a szaftja így) vöröshagymát fonnyasztok. Teszek rá pirospaprikát,a húst jól árforgatom rajta. Öntök alá egy kevés vizet. Borsot,sót,kevés gyömbért teszek hozzá. Ha a hús megpuhult,zsírjára sütöm. Közben nyers krumplit kockára vágok,és olajban kisütöm. A kész hússal összekeveremés együtt pirítom néhány percig még.

Valamilyen savanyúságot adok mellé.

2010. ápr. 23. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Ez jó,mert egyszerű,és érthető.Foghagymát nem is teszel bele?
2010. ápr. 23. 14:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Akarom írni FOKHAGYMÁT!
2010. ápr. 23. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!