Igazán jól hogy kell egybesültet csinálni?
hát pedig az sokkal jobb, mint a zsíros!
az íztelenségén talán javíthatsz még egy kis fokhagymával sóval borssal!
Meg szoktad tűzdelni fokhagymával? Én úgy csinálom, hogy valami fűszerkeverékből pl. Sertéssült fűszersóból egy-két evőkanálnyit beleszórok egy kis tálba. Vákony hegyes késsel lyukat szórok a húsba, és fűszersóba mártott fokhagymagerezdet dugok a húsba. Ha a füszersó nem tapad jól a fokgyamára, akor akisújjammal dugok be egy kis adagot a lyuk mélyére, aztán jöhet a fokhagyma. Jó Sűrűn tűzdelem (mondjuk én általában 4 főre sütök, meg hogy maradjon másnapra is, úgyhogy másfél kiló húsból, na és én abba betűzdelek néha 2 egész fej fokhagymát is) Az nagyon jól meglazítja a szárazabb húsokat.
Aztán a maradék fűszersóval jól bedörzsölöm a húst + borssal + még kis só esetleg + ja és még mustár.
Alá egy evőkanál olaj + evőkanál víz.
Letakarom alufóliával, úgy sütöm -hát hogy meddig, az idő nálam érzésre megy, bocs, de fogalmam sincs.
Aztán leszedem az alufóliát, a hús közben eresztett egy csomó levet.
Alufólia nélkül sütöm, mig elpárolog a lé, és a végén pár perc grill funkció, hogy jó piros legyen a teteje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!