Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húst kiklopfolhatom egy...

A húst kiklopfolhatom egy nappal korábban?

Figyelt kérdés
Holnap délre kellene elkészítenem a klopfolt húst, viszont a vendégeim hajnalban érkeznek és valószínűsíthető, hogy délelőtt még alszanak. Kis lakásunk van, zengeni szokott az egész amikor húsklopfolásnak állok :) A csirkemell fagyasztott, ma este elővenném, és kiklopfolnám, majd hűtőben holnap reggelig lenne, hogy frissen süssem meg. Javasolt ez így, vagy lesz valami baja, ha kiolvasztottam és 3 fokon lesz reggelig?
2016. szept. 8. 13:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
59%

Mindenképpen sózd be a szeleteket, nem fognak levet engedni, sőt.

A tejes vagy joghurtos pác is nagyon jó ötlet, de, ha mustárral bekened, akkor is nagyon finom pikáns lesz másnapra a húsod, akár hirtelen sütve, akár rántva.

A savas közegben puhulnak a hús rostjai, így semmiképpen nem lesz száraz elkészítve sem.

2016. szept. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
49%
Nyugodtan kloffold ki kicsitm én is szoktam mielőtt tejbe rakom, másnapra duplájára duzzad, így kirántva is nagyon finom, de sütve is.
2016. szept. 8. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:

Itt vannak hozzá receptek:


[link]

2016. szept. 8. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Fagyasztás után felengedett húst nem kell klopfolnod, a csirkemell amúgy is laza szerkezetű, sok vizet tartalmaz, ez megfagyva, majd kiengedve még jobban fellazítja a rostokat. Viszont tényleg tegyél rá valamilyen pácot, ami ellepi (amiket írtak, mind jók), mert így már nagyon gyorsan romlik, ne érje levegő a hűtőben.
2016. szept. 8. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Csirkemellet sosem kell klofpolni, mert anélkül is emgsül pár perc alatt. Ha önmagában - bunda nélkül - sütöd, mire színt kap a külseje, addigra át is sül. Ha nem szeleteled el elötte, akkor miután a második oldalát is átsütöttet, zárd el a tüzet, takard le fedövel az edényt és tartsd melegen 10 percig - akkor a legvastagabb rész is átsül, és nem lesz száraz sem.
2016. szept. 8. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
73%

Mi ez az elképesztő sok baromság?

Csirkemellet klopfolni, meg tejbeáztatva duplájára dagad, meg besózva nem enged levet??

Ide tényleg csak olyanok írnak, akik soha életükben nem főztek még egy teát sem?

2016. szept. 8. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:
Ahány ház, annyi szokás. Felénk a csirkemellet is klopfolják, főleg ha rántott csirkemellet készítenek. És például a tejes vagy joghurtos pác egyáltalán nem használatos. Nem kell megrökönyödni, ki hogyan szokta meg.
2016. szept. 8. 19:32
 18/21 anonim ***** válasza:
20%
csirkemell kb 3-5 perc alatt megsül, ha csak ketté an vágva....mi a tökömnek kéne klopfolni?
2016. szept. 8. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagy szeletet akar az ember sütni, akkor lehet félig kettévágva, a középső, vastag részt kicsit formázni a klopfolóval, göngyölt, töltött húsnak én is így készítem elő, egyébként tényleg nem kell.

Ha falatkákat sütsz, azt is tudod úgy vágni, hogy ne túl vastagok és nagyjából egyformák legyenek a darabok. Ha nem pácolod, csak fűszerezed és szorosan becsomagolod folpackba az egészet, nem lesz semmi baja reggelig.

2016. szept. 8. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
42%

A só vizet von el, azért nem enged levet semmilyen hús, ha előző este besózzuk.Többtized évnyi tapasztalat, kedves kételkedő...Mellesleg azért is leszünk szomjasak a túl sós ételek után, vagy a sós rágcsákra is mindig inni kell valamit, mert a szervezet kívánja a folyadék utánpótlást.

Gondolkodj, mielőtt észnélkül lepocskondiázol mindenkit !

2016. szept. 9. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!