Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húst kiklopfolhatom egy...

A húst kiklopfolhatom egy nappal korábban?

Figyelt kérdés
Holnap délre kellene elkészítenem a klopfolt húst, viszont a vendégeim hajnalban érkeznek és valószínűsíthető, hogy délelőtt még alszanak. Kis lakásunk van, zengeni szokott az egész amikor húsklopfolásnak állok :) A csirkemell fagyasztott, ma este elővenném, és kiklopfolnám, majd hűtőben holnap reggelig lenne, hogy frissen süssem meg. Javasolt ez így, vagy lesz valami baja, ha kiolvasztottam és 3 fokon lesz reggelig?
2016. szept. 8. 13:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%

Ha kiklopfolod, akkor azzal a rostokat szétszaggatod, és így a leve szép lassan kifolyik, az eredmény másnap cipötalp lesz.


De a csirkemellet eleve fölösleges kiklopfolni, anélkül is ugyanolyan könnyen megsül, csak ízesebb marad.

2016. szept. 8. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
49%

A csirkemellet nem is lehet, de eleve teljesen fölösleges is lenne klopfolni.

Mondjuk azt se teljesen értem, hogy gondoltad fagyottan a klopfolást, csirkerepeszeket szeretnél sütni?

2016. szept. 8. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem se klopfold, fölösleges. Ha szép nagy, vastag darabok, lapján (vízszintesen) vágd ketté egy jó éles késsel, miután kiengedett. Rántott, vagy natúr hirtelensült csirkemellfilét is így sütök, tökéletesen átsül.
2016. szept. 8. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem fagyottan gondoltam kiklopfolni, hanem miután kiolvad. Csak jelezni szerettem volna, hogy nem friss hús, amit ma vettem, hanem fagyasztott.
2016. szept. 8. 14:03
 5/21 anonim ***** válasza:
28%
Vendégeknek legfeljebb rántanám a csirkemellet, mert sütve nagyon száraz. Nem értem, hogy miért vagytok annyira oda érte?
2016. szept. 8. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor előkészítem este a másnapi csirkemellet, felvágod, megsózod és annyi tejet öntsz rá, amennyi belepi, másnapig a hűtőben elvan, még finomabb és szaftosabb is lesz így előkészítve.
2016. szept. 8. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 A kérdező kommentje:
Végre egy válasz a valódi kérdésre. Mert arra még senki nem írt semmit, hogy lesz-e baja a húsnak, ha egy estével korábban elkészítem. Mindenki csak a klopfoláson akadt fenn.
2016. szept. 8. 15:36
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
#5-ös, számtalanszor csináltam már hirtelensütve csirkemellfilét, hidd el, hogy ha jól van elkészítve, nem száraz, hanem omlós és szaftos.:-) Pont az a titka, hogy nem szabad klopfolni, és sózni sem sütés előtt, csak befűszerezni, esetleg joghurtba vagy fokhagymás-fűszeres tejbe áztatni egy-két órára, utána (a tejet/joghurtot papírtörlővel leitatva róla) minimális zsiradékon, forró kerámiaserpenyőben néhány perc alatt megsütni mindkét oldalát.
2016. szept. 8. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha ki akarod klopfolni akkor nyugodtan kiklopfolhatod, de nem muszáj. Darabokra is vághatod. A nyers hús simán eláll hűtőben magától is 1-2-napig. De ha bepácolod úgy, hogy a páclé teljesen belepje akkor 2-3-napig is eláll a hús.

Olajos-fűszeres pác, tejes pác, joghurtos pác, stb.

2016. szept. 8. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Végül úgy döntöttem, hogy kukoricapehelyben sütök ki kisebb csirkefalatkákat. Azt sem kell klopfolni? Gondolok arra, hogy átsül-e, amíg a kukoricapehely gyors színt kap.
2016. szept. 8. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!