A húst kiklopfolhatom egy nappal korábban?
Figyelt kérdés
Holnap délre kellene elkészítenem a klopfolt húst, viszont a vendégeim hajnalban érkeznek és valószínűsíthető, hogy délelőtt még alszanak. Kis lakásunk van, zengeni szokott az egész amikor húsklopfolásnak állok :) A csirkemell fagyasztott, ma este elővenném, és kiklopfolnám, majd hűtőben holnap reggelig lenne, hogy frissen süssem meg. Javasolt ez így, vagy lesz valami baja, ha kiolvasztottam és 3 fokon lesz reggelig?2016. szept. 8. 13:21
1/21 anonim válasza:
Ha kiklopfolod, akkor azzal a rostokat szétszaggatod, és így a leve szép lassan kifolyik, az eredmény másnap cipötalp lesz.
De a csirkemellet eleve fölösleges kiklopfolni, anélkül is ugyanolyan könnyen megsül, csak ízesebb marad.
2/21 anonim válasza:
A csirkemellet nem is lehet, de eleve teljesen fölösleges is lenne klopfolni.
Mondjuk azt se teljesen értem, hogy gondoltad fagyottan a klopfolást, csirkerepeszeket szeretnél sütni?
3/21 anonim válasza:
Szerintem se klopfold, fölösleges. Ha szép nagy, vastag darabok, lapján (vízszintesen) vágd ketté egy jó éles késsel, miután kiengedett. Rántott, vagy natúr hirtelensült csirkemellfilét is így sütök, tökéletesen átsül.
4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem fagyottan gondoltam kiklopfolni, hanem miután kiolvad. Csak jelezni szerettem volna, hogy nem friss hús, amit ma vettem, hanem fagyasztott.
2016. szept. 8. 14:03
5/21 anonim válasza:
Vendégeknek legfeljebb rántanám a csirkemellet, mert sütve nagyon száraz. Nem értem, hogy miért vagytok annyira oda érte?
6/21 anonim válasza:
Én sokszor előkészítem este a másnapi csirkemellet, felvágod, megsózod és annyi tejet öntsz rá, amennyi belepi, másnapig a hűtőben elvan, még finomabb és szaftosabb is lesz így előkészítve.
7/21 A kérdező kommentje:
Végre egy válasz a valódi kérdésre. Mert arra még senki nem írt semmit, hogy lesz-e baja a húsnak, ha egy estével korábban elkészítem. Mindenki csak a klopfoláson akadt fenn.
2016. szept. 8. 15:36
8/21 anonim válasza:
#5-ös, számtalanszor csináltam már hirtelensütve csirkemellfilét, hidd el, hogy ha jól van elkészítve, nem száraz, hanem omlós és szaftos.:-) Pont az a titka, hogy nem szabad klopfolni, és sózni sem sütés előtt, csak befűszerezni, esetleg joghurtba vagy fokhagymás-fűszeres tejbe áztatni egy-két órára, utána (a tejet/joghurtot papírtörlővel leitatva róla) minimális zsiradékon, forró kerámiaserpenyőben néhány perc alatt megsütni mindkét oldalát.
9/21 anonim válasza:
Ha ki akarod klopfolni akkor nyugodtan kiklopfolhatod, de nem muszáj. Darabokra is vághatod. A nyers hús simán eláll hűtőben magától is 1-2-napig. De ha bepácolod úgy, hogy a páclé teljesen belepje akkor 2-3-napig is eláll a hús.
Olajos-fűszeres pác, tejes pác, joghurtos pác, stb.
10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. Végül úgy döntöttem, hogy kukoricapehelyben sütök ki kisebb csirkefalatkákat. Azt sem kell klopfolni? Gondolok arra, hogy átsül-e, amíg a kukoricapehely gyors színt kap.
2016. szept. 8. 16:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!