MIért nem sül meg soha az almáspitém alja?
Figyelt kérdés
Kicsavartam sokszor, morzsát is szórtam bele, de mindig nyers marad. alsó felsőn sütöm. valami jó recept?2010. ápr. 21. 14:26
1/5 anonim válasza:
Süsd lassabban és kissebb hőfokon.Mást nem tudok mondani.
2/5 anonim válasza:
Először a tésztát süsd meg egy kicsit,amíg már nem nyers. Akkor tedd rá az almát és süsd tovább. De ha azonnal ráteszed,akkor a tésztára szórj bőven morzsát (vagy diót),mielőtt az almát ráteszed. Nem elég,ha csak a töltelékben van morzsa.
3/5 anonim válasza:
Szia!
Amikor beleteszed az alsó réteget, szurkáld meg villával, utána jön a töltelék, majd a tetje (erre egy kis tojássárgája). Ezt is meg szoktam szurkálni.
Kb 180 fokon kezdem a sütést alsó "lángon", majd ha már illata van a sütinek leveszem 160-ra, és felsőre állítom. Addig sütöm, míg a teteje szép aranysárga/barna nem lesz.
Recept:
60 dkg liszt
20-25 dkg margarin
1 e tojás
1 ek tejföl
1 cs sütőpor
reszelt citromhéj
Üdv!
4/5 anonim válasza:
én az almát kis lyukú szűrőn át jól átnyomkodom, hogy minden lé kijöjjön. Illetve lehet, hogy nagyon vastag a tésztád alja? Illetve gyorsan sütöd?
5/5 anonim válasza:
én csak kézzel csavarom ki nem is nagyon mert szeretem,hog tocsog és mégis átsül.viszont ha csak kikapom a tepsiből akkor nekem leszakad az alja:DSzóval azt várd meg,hogy kihülljön:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!