Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » MIért nem sül meg soha az...

MIért nem sül meg soha az almáspitém alja?

Figyelt kérdés
Kicsavartam sokszor, morzsát is szórtam bele, de mindig nyers marad. alsó felsőn sütöm. valami jó recept?
2010. ápr. 21. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Süsd lassabban és kissebb hőfokon.Mást nem tudok mondani.
2010. ápr. 21. 14:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Először a tésztát süsd meg egy kicsit,amíg már nem nyers. Akkor tedd rá az almát és süsd tovább. De ha azonnal ráteszed,akkor a tésztára szórj bőven morzsát (vagy diót),mielőtt az almát ráteszed. Nem elég,ha csak a töltelékben van morzsa.
2010. ápr. 21. 15:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor beleteszed az alsó réteget, szurkáld meg villával, utána jön a töltelék, majd a tetje (erre egy kis tojássárgája). Ezt is meg szoktam szurkálni.

Kb 180 fokon kezdem a sütést alsó "lángon", majd ha már illata van a sütinek leveszem 160-ra, és felsőre állítom. Addig sütöm, míg a teteje szép aranysárga/barna nem lesz.

Recept:

60 dkg liszt

20-25 dkg margarin

1 e tojás

1 ek tejföl

1 cs sütőpor

reszelt citromhéj

Üdv!

2010. ápr. 21. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
én az almát kis lyukú szűrőn át jól átnyomkodom, hogy minden lé kijöjjön. Illetve lehet, hogy nagyon vastag a tésztád alja? Illetve gyorsan sütöd?
2010. ápr. 21. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:
én csak kézzel csavarom ki nem is nagyon mert szeretem,hog tocsog és mégis átsül.viszont ha csak kikapom a tepsiből akkor nekem leszakad az alja:DSzóval azt várd meg,hogy kihülljön:)
2010. ápr. 25. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!