Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojás fehérjéből a habot...

Tojás fehérjéből a habot mikor kell a sütire rákenni?

Figyelt kérdés

Múltkor csináltam és azt mondták h amikor a tészta süléséből van még 10 perc akkor vegyek ki a sütit kenjem rá és 10 percre tegyem vissza.Hát ne mondjam, h teljesen felgömbölyödött, megbarnult (nem nagyon) és mintha 2 réteg képződőtt volna. A felső réteget le is kellet szedjem, olyan volt mint a rágógumi.ű

Köszi a segitséget.

2010. ápr. 21. 07:06
 1/8 anonim ***** válasza:
En akkor szoktam rarakni, amikor a lapokat osszeragasztom a kremmel.A tojasok feherjet porcukorral kemeny habba felverem goz folott, rakanem a sutire es igy visszateszem a meleg lerbe, hogy egy kicsit megszaradjon, ekkor a tuz mar nem eg.
2010. ápr. 21. 07:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát igy sokkal logikusabb!!!!Nagyon szépen köszönöm!!!Én is igy fogom csinálni következőbe!!
2010. ápr. 21. 07:12
 3/8 anonim ***** válasza:
A 10 perc jó, de csak a legalacsonyabb hőfokra kell állitani a sütőt. A habot inkább száritani kell mint sütni.
2010. ápr. 21. 07:17
 4/8 A kérdező kommentje:
De a legalacsonyabbikon volt...és olyan lett mintha "szétsült" volna a hab.
2010. ápr. 21. 07:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem túl meleg volt a sütő. Próbáld úgy, hogy kiszellőzteted a sütőt. Tehát nyitva hagyod az ajtaját, amíg a habot a sütire kened. Aztán a legalsó fokozaton hagyod, és az ajtaját egy fakanál nyelével kitámasztod, hogy 3-5 cm.-es rés legyen. Így a gőz ki tud jönni, és inkább szárad, mint sül a hab. Szerintem amúgy a 10 perc kevés így, inkább 20-25 perc a szárítási idő.
2010. ápr. 21. 07:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Jah végülis, igy is jó, ha kiengedem a meleget.Köszönöm!
2010. ápr. 21. 07:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha kisült kiveszed,elzárod a sütőt,rákened,aztán a kikapcsolt,de még meleg sütőbe visszarakod.Csak kicsit megszárítani kell,különben karamellizálódik a cukor a habban,így barna lesz.(egy cukrász)
2010. ápr. 21. 08:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi.Amúgy édesitőt szoktam tenni.
2010. ápr. 21. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!