Felvert tojás hab az a fehérjéből van? Bővebben lent
Recept:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.
Itt most a 6 tojás sárgája amit 6 ek porcukorral kikevertünk, az a tojáshab? Vagy külön a fehérjéből kell?
Ha cukrot teszel a fehérjébe akkor baromira nehéz lesz felverni és hamar összeesik, illetve levet ereszt a hab.
Külön verd fel.
Amúgy a fehérjéből lesz a hab.
Amikor már benne maradnak a nagy rajzolatok és a kis hegyek is a habban, és fejre fordítva sem esik ki a tálból, se nem csúszik, akkor jó.
Most olvastam el a receptet.Mivel kezdő vagy,leírom,hogyan készítsd!
Verd fel keményre a tojáshabot,kanalanként keverd hozzá a cukrot,ha már kemény,akkor állítsd alacsony fokozatra a gépet ( de kézzel is így kell),egyenként tedd a habba a tojássárgákat.Mindegyikkel keverd el.Ha minden sárgája benne van,akkot öntsd bele az olajat,és azzal is keverd el.Állítsd magas fokozatra a gépet,és egy percig keverd még.A lisztet,kakaót sütőport keverd egy tálban össze.A felvert habba kanalanként szitáld bele,és minden kanál után kézi habverővel,vagy fakanállal jól keverd el.
A formába tegyél sütőpapírt,így tedd bele a tésztát.Közepes hőfokon süsd,és a sütőajtaját támaszd ki egy hurkapálcikátval,hogy a gőz eltávozhasson.A sütőt legalább negyedóráig ne nyisd ki.Akkor jó a piskóta,ha a beleszúrt tű szárazon jön ki belőle,nincs rajta nyers tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!