Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Felvert tojás hab az a fehérjé...

Felvert tojás hab az a fehérjéből van? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Recept:

6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaóport, és a 6 tojás felvert habját.


Itt most a 6 tojás sárgája amit 6 ek porcukorral kikevertünk, az a tojáshab? Vagy külön a fehérjéből kell?


2010. febr. 4. 23:54
 1/6 anonim ***** válasza:
A fehérjéből kell a habot verni. Ez a kakós piskóta.
2010. febr. 5. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha cukrot teszel a fehérjébe akkor baromira nehéz lesz felverni és hamar összeesik, illetve levet ereszt a hab.


Külön verd fel.


Amúgy a fehérjéből lesz a hab.


Amikor már benne maradnak a nagy rajzolatok és a kis hegyek is a habban, és fejre fordítva sem esik ki a tálból, se nem csúszik, akkor jó.

2010. febr. 5. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
:O Nekem akkor nehezebb felverni és akkor leves, ha egyáltalán nem rakok bele cukrot. Cukorral mindig jó kemény hab lesz belőle.
2010. febr. 5. 02:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Legjobb módszer:felvered a fehérjét,amikor már elég kemény,kanalanként teszed hozzá a cukrot,és addig vered,amíg teljesen kemény nem lesz.(a habverőn megáll a hab,nem esik le róla)
2010. febr. 5. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Most olvastam el a receptet.Mivel kezdő vagy,leírom,hogyan készítsd!

Verd fel keményre a tojáshabot,kanalanként keverd hozzá a cukrot,ha már kemény,akkor állítsd alacsony fokozatra a gépet ( de kézzel is így kell),egyenként tedd a habba a tojássárgákat.Mindegyikkel keverd el.Ha minden sárgája benne van,akkot öntsd bele az olajat,és azzal is keverd el.Állítsd magas fokozatra a gépet,és egy percig keverd még.A lisztet,kakaót sütőport keverd egy tálban össze.A felvert habba kanalanként szitáld bele,és minden kanál után kézi habverővel,vagy fakanállal jól keverd el.

A formába tegyél sütőpapírt,így tedd bele a tésztát.Közepes hőfokon süsd,és a sütőajtaját támaszd ki egy hurkapálcikátval,hogy a gőz eltávozhasson.A sütőt legalább negyedóráig ne nyisd ki.Akkor jó a piskóta,ha a beleszúrt tű szárazon jön ki belőle,nincs rajta nyers tészta.

2010. febr. 5. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!! A torta nagyon finom lett. :)
2010. febr. 7. 22:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!