Filézett halszeletekből mit lehet készíteni a paprikás sültön és a rántott halon kívül?
Halpaprikást!
Hozzávalók:
1 kg afrikai harcsafilé
2 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 dl főzőtejszín
só, bors, pirospaprika
kevés olaj
Elkészítés: A harcsafilét - ha bőrös, megnyúzom -, 1,5x1,5 centis kockákra vágom, és enyhén besózom. Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, beledobom a kockára vágott paprikát.Megszórom pirospaprikával,rádobom a kockára vágott paradicsomot, kevés vízzel felöntöm.Ízesítem sóval, borssal, majd kis lángon addig párolom,amíg a hagyma és a paprika szétfő, és jó sűrű szaftot kapok.Ekkor beleteszem a halkockákat, és innentől már csak rázogatva mozgatom,ha kell,mert keverés esetén széttörjük a halat. 20-25 percig hagyom, majd óvatosan belekeverem a szaftba a tejszínt.Még egyet rottyantok rajta, majd tálalom.Deszkáról késsel szaggatott galuskával tálalom.
Forrás:www.mindmegette.hu
az én receptem csak egy bmv(bele minden vackot) kaja de amikor csináltam az utolsó falatig elfogyott
kikent tepsibe rétegezem:
fél kiló karikára vágott főtt burgonya
fél kiló halfilé
fél kiló karikára vágott vöröshagyma
tejfölös öntet
reszelt sajt
tejfölös öntet: egy pohár(2 dl) tejfölt összekeverek sóval borssal és 1 dl fehérborral
sütőben fólia alatt sütöm háromnegyed órát közepes lángon utána fólia nélkül kb 15-20 percet majdnem teljes lángon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!