A Tv paprika sűríti a pörkölt szaftját?
Nem kell sok hagyma a pörköltve és a húst sem kell szétfőzni.
Zsíron kell 1 kg húshoz lb. egy fej hagyma,átpirítani, abba pörköltnek való húst tenni ( sertéstarja, lapocka, baromfi comb,háta, marhalábszár stb), és addig pirítani, míg a hús kifehéredik. Rá a pirospaprikát, és ha elfőtte a levét, akkor kevés vízzel fölönteni, hogy ne égjen le. Csak így lesz sűrű szaftja a pörköltnek.
A tv paprika akkor sűríti a pörköltszaftot, ha igen finomra vágod, és már kezdetén beleteszed a tökéletes pörköltalapba. Ehhez persze szerintem együtt jár 1 szem hámozott paradicsom is.Ezek szárazanyag/rost tartalma mindenképpen sűríti a szaftot, ha 1-1 darabot 1 kilónyi húsra számolunk. Ha csak egészben, vagy félbevágva dobjuk bele a pörköltbe, az íze belefő, de mivel egyben marad/nak
a sűrítésbe nem tudnak "beleszólni ":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!