Tojáshab kérdés, sütni, vagy nem sütni?
Meg szeretnék sütni egy sütit, de még sosem készítettem tojáshabot. Nem egyértelmű, mert a recept szerint nem írja, hogy sütni kellene, csak gőz fölött felverni.
Megírom kommentben a linket.
Nem kell sütni ! ha már gőz felett felverjük, akkor a tojáshab kész.
Nekem is van receptem, csak diós-habos, vagy százszor csináltam már.
Stabil habod lesz, csak szépen el kell simítani, ha még csokimázzal is bevonod.
Szuper, köszönöm :)
Amúgy nehéz gőz fölött a hab elkészítése? Kell figyelni valamire?
Nem nehéz, arra figyelj, hogy a két edény passzoljon egymásra, és az alsóban a víz ne érjen hozzá a felsőhöz.
Amikor a víz forrni kezd, akkor kezdheted verni a cukorral elkevert tojásfehérjét. Elég hamar keményedni fog, és látod, hogy szép fényes és megáll. Gondolom géppel vered fel, én azzal szoktam. Kézi rugóssal is lehet, csak sokkal tovább tartana.
Sok sikert a sütihez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!