Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojáshab kérdés, sütni, vagy...

Tojáshab kérdés, sütni, vagy nem sütni?

Figyelt kérdés

Meg szeretnék sütni egy sütit, de még sosem készítettem tojáshabot. Nem egyértelmű, mert a recept szerint nem írja, hogy sütni kellene, csak gőz fölött felverni.

Megírom kommentben a linket.

2016. aug. 18. 09:08
 1/6 A kérdező kommentje:
2016. aug. 18. 09:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell sütni ! ha már gőz felett felverjük, akkor a tojáshab kész.

Nekem is van receptem, csak diós-habos, vagy százszor csináltam már.

Stabil habod lesz, csak szépen el kell simítani, ha még csokimázzal is bevonod.

2016. aug. 18. 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy én az ilyen fehér-habos sütinél nem kínlódok a csokimázzal (ez a mumusom ) hanem olvasztott híg csokival kanállal össze-vissza megcirmozom a hab tetejét, és még nagyon dekoratív is lesz. Nem beszélve arról, hogy mindig sikerül :D
2016. aug. 18. 09:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Szuper, köszönöm :)

Amúgy nehéz gőz fölött a hab elkészítése? Kell figyelni valamire?

2016. aug. 18. 09:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem nehéz, arra figyelj, hogy a két edény passzoljon egymásra, és az alsóban a víz ne érjen hozzá a felsőhöz.

Amikor a víz forrni kezd, akkor kezdheted verni a cukorral elkevert tojásfehérjét. Elég hamar keményedni fog, és látod, hogy szép fényes és megáll. Gondolom géppel vered fel, én azzal szoktam. Kézi rugóssal is lehet, csak sokkal tovább tartana.

Sok sikert a sütihez:)

2016. aug. 18. 10:01
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. aug. 18. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!