Nálatok mi lesz a hétvégi menü, mit főztök?
Szombaton palacsintatésztában sütök mindenféle zöldséget, cukkini, patiszon, brokkoli, karfiol, mellé krumplipüré lesz, lehet hogy teszek bele valami érdekes fűszert.
Leves máról fog maradni lencseleves.
Vasárnap rakott karfiolt csinálok, de vegetáriánus változatban (párommal nem eszünk húst). Anyukájáék jönnek ebédre, nekik csinálok husis dolgot is, ők olivával-fetával töltött csirkét kapnak, köretnek paradicsomos pirított burgonya lesz. Szeretik a mediterrán, olaszos ízeket, csak anyuja nem igazán tudja, hogy kell őket elkészíteni, ezért én mindig azt csinálok nekik, csak úgy lapátolják, hála az égnek :)
Levesnek egy könnyű sárgabarack krémlevest gondoltam.
Vacsira ha marad, akkor abból eszünk, ha nem, akkor hideget, vagy max egy rántottát.
Nálatok mi lesz, kérdező? :)
szombat: sült csirke combok sültburgonyával, paradicsomos mozzarella salátával
vasárnap: sült oldalas vadas mártással, grízgombóccal, utána fagyi
Nem tudom még, lehet, hogy kimozdulunk, és akkor nem otthon eszünk :)
Csöves csemegekukoricát főzök talán valamelyik nap. Ha maradunk otthon, akkor megpróbálok valami halat szerezni, makrélát pl.
Kiszedem a fagyóból az üres húslét, befőzöm minden féle finom zöldséggel.
Kibányászom a kész birka-pörköltet, ahhoz krumplit főzök. Van kovászos uborka. Ha még varázsolok mellé hűtött dinnyét is, tökéletes!
Szombaton valószínűleg étterembe megyünk, még nem tudom, mit fogok enni.
Vasárnap pizza lesz, mert délután költözünk.
Szombaton egész nap kirándulunk, emiatt nem lesz fött étel.
Vasárnap gombaleves, hamis Holstein szelet, hasábkrumpli lesz.
Ma este bablevest főzünk bográcsban (különlegesség, szerintem nincs ilyen minden évben nálunk), az kitart 2 napig. Valami süti, édesség mindennap lesz.
Én mondjuk jobbára a tojáslepényeimre koncentrálok, most vagyok túl egy alapos szénhidrátmérgezésen, ami extrém mód enervált, a bablevessel majd óvatosan bánok s igyekszem a tervezett diós-zabos islert piskótára cserélni... Vagy baracklekváros-diós-csokis palacsintára, annyi még belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!