Mi lessz nálatok a mai MENÜ?
Érdekelne mit főztök és szivesen venném a hétvégi menütöket is.
Nálam ma rántott patiszon lessz,rizzsel.
töklecsó ma, gyúrok apró kókuszba forgatott kis golyókat is, gondolom este már lehet meózni...
Szombaton-vasárnap:
csirke-pörkölt nokedlivel, kovászos uborkával
Ma gorgonzolás sajtkrémleves lesz és vargányás-parmezános ragliatelle rukkolával.
A levesből marad holnapra is, szerintem tejszínes-zöldséggel töltött héjában sült krumpli lesz utána könnyű salátával.
Vasárnap grillezni szoktunk a kertben, ha szép idő van.
Mi késő délután este felé indulunk el sógornőmékhez egy ilyen hosszú hétvégére nyaralni. Mi már semmit nem főzünk mert nem akarjuk hogy megromoljon minden, ha esetleg elmenne az áram a 4 nap alatt, bár minimális rá az esély mert a párom egyedül a hűtőt fogja áram alatt hagyni de sose lehet tudni.
Mi ma csak a maradékokat fogjuk megenni, van kettőnknek kevés babgulyás amit most olvasztok ki. Párom megeszi a tegnapról megmaradt rakott krumplit, én meg tojásrántottát ütök össze magamank
Ezt a kérdést én is szeretem feltenni, mert gyakran tanácstalan vagyok mit főzzek :)
Végül a brassói aprópecsenye mellett döntöttem (borsósan), mellé pedig sült krumpli.
Ez remélhetőleg elég lesz szombatra is, vasárnap pedig nem tudom mit kellene :/
A következő 3 menü, amit fogok készíteni:
levesek:
- vörösboros cseresznyeleves
- hagyományos borsóleves
- tárkonyos raguleves
főételek:
- fokhagymás tarja, petrezselymes újburgonya, sóskamártás
- hagymás máj, párolt rizs, ribizliszósz
- pincepörkölt bográcsban, fejessaláta
sütik, de lehet nem lesz kedvem
- ribizlikocka (sült túrótorta, a tetején zselés ribizli) vagy
- fahéjas csiga vagy
- túrófánk...
Én ezeket fõztem a napokban:
Babfõzelék krumplifasírttal
Fokhagymás cukkinis spagetti
Curry csirke zöldségekkel
Holnapra rántott zöldségek lesznek ecetes paradicsomsalátával és sült rizzsel
9-es!
A sült rizs, az milyen, elárulod nekünk????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!