Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eperdzsemet hogy csináljak?

Eperdzsemet hogy csináljak?

Figyelt kérdés
Majd ha jön az eperszezon, szeretnék nem lekvárt, hanem dzsemet eltenni. Úgy, hogy guszta nagy darabok legyenek benne, állaga jó legyen, de ne elegyen tele mű anyagokkal. Hogy csináljam?
2010. ápr. 17. 13:05
 1/4 anonim válasza:
Hát ugyanúgy csináld mint a lekvárt csak ne vágd össze az epret. De valami akkoris kell bele. Pl. szalicil vagy nátrium-benzoát.
2010. ápr. 17. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én egy kicsit csalni szoktam és az eper egy részét nagyjából összetöröm botmixerrel, ebbe dobálom a szemeket és úgy forralom össze kb.15-20 perc alatt. Cukor bele és már mehet is az üvegekbe. Én a tetejére szoktam tenni egy csapott mokkáskanál szalicilt kupacban, és úgy zárom le az üveget celofánnal (utána száraz dunsztban hűtöm ki). Így, amikor kibontjuk a dzsemmet, csak azt a kiskanálnyi cuccost kidobjuk és ehetjük is.
2010. ápr. 17. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, de így tulajdonképpen lekvár. Nem kell bele valami zselésítő?
2010. ápr. 17. 21:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Dzsem fix, vagy zselatin.
2010. ápr. 29. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!