Mit csináljak? Bajban vagyok! Főztem egy nagy kondér paradicsomos káposztát, összesen 10 kis sűrített paradicsomot tettem bele, de még mindig víz ízű. Hogyan javítsam ki? Nincs itthon több.
Reggel vinnem kell a beteg nagymamámnak, ő kérte hogy főzzem meg. De így nem vihetem. Légyszi segítsetek!
2 fej káposzta van benne, 2 hagyma, 10 doboz s.paradicsom, só, cukor, kakukkfű, 1 paradicsom gerezdekben és a rántás.
Lehet, hogy túl sok volt a káposzta főzővíze? Akkor önts le a paradicsomos léből inkább. Mást nem tudok javasolni.
Vagy hogy érted hogy víz ízű? Ízetlen a kaja? Mert akkor egy kis Vegeta meg só még valószínűleg kell bele.
És így is lehet, hogy holnap befejezem? Viszont ha holnap még átforralom, akkor addigra nem fog kihűlni mire viszem. Bár más lehetőségem ezek szerint nincs.
Kint hagyhatom éjszakára egy lábos krumplifőzelékkel? Csak mert mindkettő még forró.
Köszi hogy írtatok
Első vagyok. :) Figyelj, kihűlt már? Mert forrón és frissen azért más íze van ám a paradicsomos káposztának. Másnap lesz az igazi, mikorra összeérnek az ízek!!! Kóstold meg reggel hidegen.. ha még mindig víz ízű, akkor sztem ne csinálj vele semmit, mindenki megsózza még pluszban a saját tányérján, amennyire akajra. Szerintem nem rontottad el. Akkor lenne baj, ha túl sokat tettél volna valamiből mert azt kiszedni belőle már bajosabb.
Szóval reggel kóstold meg!!!
:) Aranyos tőled, hogy így segítesz a nagyinak. Hány éves vagy?
A kelkáposzta főzelék nem bonyolult, csak a rántás mennyiségét eltalálni.. :) Nekem még most se jön be mindig, pedig már tíz éve főzök. :)
Kelkáposztát feldarabolod, két kis fej krumplit felkockázol és egyszerre felrakod főni, annyi vízben, hogy ellepje. Fűszerezd meg. (én két leveskockát szoktam beletenni, meg kicsi borsot).
Kb. fél óra alatt puhára főnek (a káposzta és a krumpli) és akkor bele a fokhagymás rántás, amit én tejjel szoktam felönteni :) Jujj de finom is. :)
A kelkáposztába én mindig rakok köménymagot.Úgy nem puffaszt,És paprikás rántással rántom be.Húsleveskockát,vegetát ilyesmit nem használok,csak természetes fűszereket.
Szerintem kérdezd meg a mamádat,hogyan szereti a kelkáposztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!