Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tengeri halfilé készítése?

Tengeri halfilé készítése?

Figyelt kérdés
Párom anyukájától kaptunk mélyhűtve tengeri haltörzseket. Szerintem hekk lehet, méretre kb akkora, mint a balatonparti büfés hekkek. :) Kérdésem az lenne, hogy hogyan készítsük el? Az oké, hogy paprikás liszt, vagy panír, de mélyhűtött állapotban süssük ki, vagy engedjük fel előtte? Hány perc alatt van kész, milyen hőfokon? További halrecepteket is szívesen fogadok! Egy 23 éves kezdő konyhatündér
2010. ápr. 15. 22:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én ki szoktam olvasztani és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatom, majd lecsöpögtet, letörölget, paprikásliszt. Lényeg a forró, bő olaj. Gyorsan megvan, oldalanként néhány perc. Egy "hivatásos" hekksütős 8 percet mondott egyszer. Szoktam még uígy tejben áztatott filét feldarabolni, kb 4-6 ba, fűszeres liszbe forgatni, kevés olajon teflonba sütni, a megmaradt olajra pici liszt, picit pirít, tejjel-tejszínnel felenged, mehet bele kapor és/vagy sajt, rottyant és kész. Körete a rizs, de ha főtt krumpli karikákat raksz egy kivajazott tepsi aljára és rá a kutyulék+reszelt sajt, kész a 3. kaja! :)
2010. ápr. 16. 07:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! a hekktörzshöz csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy alaposan nézzétek meg nincs-e rajta pikkelymaradvány

és mossátok is le.

mi egyszer ettünk, és csupa pikkely meg homok volt, recsegett a fogunk alatt, nem tudtuk tovább enni.

halfilét a pangasiust szoktam venni, az nagyon ízletes

megvárom míg annyira kiolvad, hogy a jeget le lehessen választani róla, utána konyhai törlővel megszárogatom,sózom

és úgy panírozom, vagy sörtésztába mártva kisütöm.

rizzsel és kapros-tejszínes öntettel fogyasztjuk.

(csak megjegyzem, most akciós a tescóban és a pennyben is)

üdv.

2010. ápr. 16. 08:43
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen mindkettőtöknek!
2010. ápr. 17. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!