Mit fozzzek? Mas ferfi is ilyen?
Mar 2ora..es nemtudom mit ebedeljunk...leves..rantotthus..porkolt kizarva.
Ha paromat kerdezem It nem erdekli..neki mindegy...igy eleg nehez...sose mondja mit enne..de valogatni tud
Mi van otthon? Mennyi idő van az elkészítésére? /2 órakor még gondolkozol, hát ebből csak vacsora lesz!/ Mit szeret a párod?
Ha a pörkölt csak magában nem jó, egyébként eszi, keszíts rizses- vagy tarhonyás húst, székelykáposztát /ha esetleg egy savanyúkáposzta konzerv is árválkodik a kamrádban/, brassóit, sült húst tört krumplival, kovászos uborkával.
Az én férjem is válogatott én tudtam volna mit főzni, de neki nem kellett semmi, ezért nem csináltam semmit, egye a tegnapi zöldséglevest.
Aztán az lett végül hogy hozott még gyros tálat. Amúgy minden nap főzni szoktam és nagyon ritkaság hogy hozna valami kész kaját, de most én jártam jól.
- paradicsomos húsgombóc
- fasírozott kelkáp. főzelékkel
- túrós tészta
- palacsinta
- tükör tojás + sült krumpli
- virsli
Irigyellek, nekem kényszerpálya van, gyümölcs érik, nem férünk a zöldségtől, most elhatároztam, hogy 3 hétig nem veszünk a világon semmit, így azt főzhetek, amit akarok... Főleg palacsintát :D Az bármikor jó nekem, lehet enni édesen és sósan is...
Ma kényszerpálya van, útban volt a spenót, ahhoz zabgaluskákat főztem. Plusz ipari mennyiségű barackot és meggyet főzünk be, a kimaradt lekvárhoz mikrós süti készült.
Heti háromszor szokott lenni sárgaborsófőzelék s származékai, bár mostanság nem került rá sor, kaptunk egy csomó cukkinit s tököt, úgyhogy curryztünk és tökfőzelékeztünk. Pedig szeretnék már zöldségpörköltet is, rég volt és kedvelem.
A jövő héten egyszerű ételek lesznek, túl sok óra megy el a konyhában (barackról szól az életem egy ideje, pedig csak 1,3 darab fa van, de azok lelkesek), amúgyis jók az egyszerű étkek. Zöldséges rizs, tócsni, töltött tojás... Lehetne paprikás krumplit is főzni, ezer éve nem volt már, mert nem illik az életmódomba, de annak most úgyis mindegy.
De az alapértelmezett étel nálunk a tojás. Rántotta, tükörtojás... A töltött tojás már a flancos verzió :D Mindennap meg tudom enni ebédre, csak többnyire azért zöldségétel is kell.
Úgyhogy ha mindegy, süss egy rántottát és kész. Ha válogat, az az ő baja. Az én páromnak sosem sütök tojást, majd ő megsüti magának, ő tudja, hogy hányat, milyen formában akar s frissen jó. Én a zöldségételeket és a rizst főzöm (ez utóbbi 1 perc meló, akárcsak a sárgaborsófőzelék, ez nagyon jó).
Utolso.
Vegak vagytok???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!