Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagyma íze van a pörköltnek....

Hagyma íze van a pörköltnek. Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés
Túl sok hagyma került bele, mert a nevelőapám azt olvasta az a jó, de szörnyű az íze.
2016. júl. 16. 11:28
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Igen, tényleg sok kell bele, és attól lesz jó szaftos. Ha az elején tetted bele, és üvegesre pirítottad, kizárt, hogy hagyma íze legyen. A hagymából elmegy az illóanyag, amitől erős íze van, és inkább édeskéssé válik a sok főzéstől, amitől csak finomabb lesz a pörkölt. De az is lehet, hogy jól sikerült a pörkölted, csak neked nem ízlik.
2016. júl. 16. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Mi is rengeteg hagymával csináljuk, és egyszerűen szuper az íze. Ahogy az első írta, ha az rendesen elvan készítve nincs hagyma íze.
2016. júl. 16. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Ízlések és pörköltek különbözőek... :)Szerintem is csak neked nem ízlik, a papa receptje.

Az én szokásos pörköltalapomba kb 1 kiló húshoz 20 deka hagymát dinsztelek meg, majd sóval , kis vízzel pépesre főzöm, utána mehet a hús és az egyéb fűszerek.

Persze találkozni fogsz majd a válaszok között, aki sokkal több hagymát használ, de, hát ahány ház, annyi szokás.

Tenni mást nem tudsz a kész pörkölttel, mint, hogy fele szaftot elveszed, és csinálsz egy hagymamentes alapot, amivel összekevered.

2016. júl. 16. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
28%
Két fej vöröshagymánál többet nem teszek a pörköltbe (4-5 személyre). Máskülönben hal íze lesz a sok vhagymától .
2016. júl. 16. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Hal íze lesz? Ne ilyent sem tapasztaltam még.
2016. júl. 16. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
36%
Rakjál 3 személyre akkor 1 kiló hagymát a csirke pöribe, majd megérzed a csuka ízt, aki lepontozott nem-hiszem hogy a tapasztalat beszélt belőle ! xD
2016. júl. 17. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Rendesen el lett készítve, de akkor is hagyma íze volt. (Nem csak én nekem nem izlett) Valóban az segített, hogy a felét levettem és csináltam egy rendes alapot + sok fűszer is kellett bele, hogy elnyomja. Így se lett pörkölt íze, de legalább ehető volt. A lábas majdnem fele csak hagymából állt.
2016. júl. 29. 23:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Máskor is hallgass azokra, akik a hús mennyiségnek a kb 20 %át, vagy kb 20 deka hagymás javasolnak.Ennyitől nem érzik ki külön a hagymaíz, de kellőképpen sűrű szaftot ad.

Minden a visszájára sülhet el, ha túlzásba visszük. Értsd ezalatt a hagymát és más fűszert is.

2016. júl. 30. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
## persze egy kiló húsra értendő az egyötödnyi mennyiség.
2016. júl. 30. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!