Hagyma íze van a pörköltnek. Mit lehet tenni ellene?
Ízlések és pörköltek különbözőek... :)Szerintem is csak neked nem ízlik, a papa receptje.
Az én szokásos pörköltalapomba kb 1 kiló húshoz 20 deka hagymát dinsztelek meg, majd sóval , kis vízzel pépesre főzöm, utána mehet a hús és az egyéb fűszerek.
Persze találkozni fogsz majd a válaszok között, aki sokkal több hagymát használ, de, hát ahány ház, annyi szokás.
Tenni mást nem tudsz a kész pörkölttel, mint, hogy fele szaftot elveszed, és csinálsz egy hagymamentes alapot, amivel összekevered.
Máskor is hallgass azokra, akik a hús mennyiségnek a kb 20 %át, vagy kb 20 deka hagymás javasolnak.Ennyitől nem érzik ki külön a hagymaíz, de kellőképpen sűrű szaftot ad.
Minden a visszájára sülhet el, ha túlzásba visszük. Értsd ezalatt a hagymát és más fűszert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!