Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Felforrt a rumos meggyem, mit...

Felforrt a rumos meggyem, mit lehetne vele tenni?

Figyelt kérdés
Ha leönteném róla a levet,lekvárt lehetne belőle csinálni?Nem értem mi történhetett vele, hisz évek óta egy receptet használok, és még sosem jártam így.Csak arra tudok gondolni, hogy most nem kaptam kifejezetten rumot, hanem egy úgynevezett "Rumli" nevű szeszesitalt, ha jól emlékszem,35%-os alkoholtartalommal.

#forrás #rumosmeggy
2016. júl. 13. 22:49
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen egyet bonts fel és kóstold meg. Ha ecetesen pezseg és savanyú , hát az nem jó hír.Ha csak azt látod, hogy a tető alatt kifolyt valamennyi, hagyd még, majd leáll a forrás, és megnyugszik a befőtt. napok múlva, ha már teljesen tiszta, óvatosan törölgesd le az üvegeket, ne nagyon rázogasd, és tisztítsd le a polcot a kifolyt létől.

Én is jártam már így, később felbontva semmi baja nem volt.

2016. júl. 14. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
35%-ossal ne csodáld. 40 határeset 50 a biztos. Kár a meggyért és az idödért.
2016. júl. 14. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ez már nagyon pezsgett,és habos volt a teteje. Egy csomó lé folyt ki az üvegből, úgyhogy mérgemben kibontottam az összeset, és leszűrtem a meggyet. Megkóstoltam párat, az ízén nem érződik semmi, csak ahogy beleharapsz, az állaga olyan kellemesen pezsgő. Most mit csináljak? A levét öntsem ki, vagy jó lesz még valamire? SOS!!
2016. júl. 14. 21:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!