Hogyan tanulhatnék meg főzni, sütni?
Figyelt kérdés
17éves vagyok és szeretnék megtanulni sütni, főzni,de nincs hozzá kedvem,meg akaraterőm.Ugy vagyok vele, hogy elpocsékolom vele az időt és elfogy se perc alatt.Nem is sok kaját szeretek,eleve az ételeketis fűszer nélkül eszem,mert nem szeretem a delikádos, csípos dolgokat,így csak a só jöhet szóba.Tudtok valami jó kis oldalt,ahol jó receptek vannak(könnyűk),vagy szakácskönyvet?NAGYMAMA RECEPTJEI már megvannak,de azok se teljesen nekem valók :(.Valaki le tudná nekem írni a pizza receptjét és a maffinét is?Előre is köszönöm!!!2008. szept. 28. 14:30
1/5 anonim válasza:
Ha nem szeretnél még főzni akkor ne csináld,elég lesz hidd el majd akkor ha családod lesz.Majd akkor megjön a kedved hiszen biztos szeretnél majd a kedvükre tenni.A főzés tényleg olyan ,hogy elpocsékolod az időd a semmiért.Ez mindíg így lesz.Ha majd a saját lábadra állsz az anyu receptjei eszedbe fognak jutni,és csak gyakorlás kérdése,hogy mester légy.Én sem tudtam főzni a te korodban,de muszáj volt elkezdenem és imádom!Csak sóval főzve biztos hogy nem lehet finom ételeket főzni,de viszont ha kipróbálod az ételeket magadnak kevesebb fűszerrel lehet hogy ízleni fognak.Nem tudok neked ajánlani semmi főzős oldalt,vagy szakácskönyvet mert nem tudom hogy milyen ételeket szeretsz.Abból viszont hogy a pizza receptje kell arra következtetek hogy azért nem veted meg teljesen a fűszeres ételeket.A recept a következő/én is tegnap csináltam 4-et/1kg finomliszt,6 dl víz,1 sütőpor,só,1/2 élesztő,1 dl olaj.Nem kell hozzá nagy tudomány és nem lehet elrontani.3 nagytepsi tészta lesz belőle.Tetejére sűrített paraicsom,pizzafűszer vagy bazsalikom és bármilyen sajt kell, ez biztos.Aztán hogy mit teszel még rá, csak fantázia és ízlés kérdése.A maffinról nem tudok semmit,de viszont a tv paprikán állandóan azt sütnek,meg nagyon jó olaszos tésztákat csinálnak,én is gyakra főzök onnan.Egyszerűek gyorsak,és jobbak mint a borsófőzelék tükörtojással.
2/5 anonim válasza:
Szia!
Én a mindmegette.hu oldalt ajánlom. Bármilyen receptet megtalálsz ott. Van muffin és pizza is :)
Jelzik a recept nehézségét is! Még én is elég kezdő vagyok, de amit onnan csináltam, az mind jól sült el...Ja, és kemény kritikusom van: Anya szakács...:)
3/5 anonim válasza:
itt igazán különleges receptek vannak:
Ha nem szereted az erős fűszereket, próbálj kísérletezni a zöld fűszerekkel: kakukkfű, majoranna, oregánó, bazsalikom, rozmaring, menta, borsikafű...
Ajánlok pár jó könyvet, igazán könnyű receptek vannak benne:
NEWSTART
A Biblia a helyes táplálkozásról
ne add fel, sok öröm van a főzésben! Én férfi létemre imádok főzni. :D
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.remélem majd belejövök :D
2008. szept. 30. 06:55
5/5 anonim válasza:
szerintem aki nem akar fözni és nincs hozzá türelme az hagyará
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!