Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyári jellegű, könnyű ételek,...

Nyári jellegű, könnyű ételek, nagy adagban. Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Mivel nincs mindig időm főzni, ezért azt szoktam csinálni otthon, hogy nagyobb mennyiségben főzök meg egy ételt, és azt esszük 2-3 napig. Mivel jó étvágya van mindenkinek, ezért többnyire hamar el is fogy.

Az volna a kérdésem, hogy milyen ételeket tudnátok ajánlani, amit nagyobb mennyiségben is érdemes elkészíteni, nem terheli meg a gyomrot ebben a meleg időben és nem túl drága a hozzávaló (pl. tökfőzelék, lecsó stb).

2016. júl. 4. 08:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Most valahogy rá kellene szokni, hogy kisebb adagokat főzz, ami leginkább elfogy még aznap, lehetőleg másnap. Ebben a nagy melegben nem nagyon jó ötlet több napos kajákat enni, még akkor sem, ha hűtőben tartod.

Olyan kajákat kellene főznöd, amelyek szinte percek alatt elkészíthetőek, nincs velük sok gond, és a romlás veszélye is elkerülhető.

Bármilyen főtt tészta mártásokkal, vagy sajttal, túróval, tejföllel.

A lecsó jó, a főzelékhez virslit sütni, esetleg most a panírozott, készre sütött csirke combok, csirke szárnyak, pulyka melle, vagy panírozott karaj.

Ezek, amik tiszta hús, és nem akármikkel összedarált förmedvények.

A paprikás krumpli is készen van 20-30 perc alatt, kovászos uborkával, hasonlóval ilyenkor tökéletes. Hideg gyümölcslevesek, utána egy pizza gyorsan megsül...

2016. júl. 4. 10:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, kinek mi a könnyű, de talán a zöldségcurry is megfelel ennek. Kevés étel van, amiből több napra tudok főzni, mert nem fogy el egy lábossal 24 órán belül, az egyik a curry. Most cukkini az alapja, sok más zöldség is akad benne.

A lecsó az egyértelmű, bár abból pont nem tudok annyit főzni, hogy maradjon, nálam serpenyős étel s egy serpenyőbe alig fér valami, ez pedig kalóriaszegény étel még tojásokkal is. Viszont gyorsan megvan, főleg egy egyszeri adag.

Nem elállásra, de gyors, könnyű ételnek a nyers gyümölcslevesek is jók. Nálam ez már flancos, én megsütök pár tojást és kész, van, aki soha nem tudja ezt megunni... Persze zöldség is kell, de azt mellé is lehet enni. A tartalmasabb saláták is jók lehetnek, de azok sem szeretnek elállni.

2016. júl. 4. 11:47
 3/4 A kérdező kommentje:

# 1

Legszívesebben én is ezt csinálnám, de sajnos mivel változó munkarendben dolgozom, ezért esélytelen hogy minden nap főzni kezdjek. A másik, hogy hiába vásárolom meg az alapanyagot a boltban (arra se nagyon van időm mindig), mert ahogy mondtad, meleg van és nem áll el sokáig minden. Főleg a zöldség és a hús. A készétel pedig mégiscsak tovább eltartható 1-2 nappal.

Ami az "összedarált förmedvény" kategóriába tartozik, az nálam a fasírt vagy a töltött paprika v. káposzta. De a panírozást illetően amúgy a rántott zöldség se rossz ötlet szerintem.

A könnyűt úgy értettem, hogy kevéssé zsíros és tömény étel, amit nehéz megemészteni (pl. több legyen benne zöldég). Én pl. enni sem nagyon bírok 35 fokos melegben, pláne nehezet. Amúgy a saláta jó dolog, de sajnos nem tudok minden nap bevásárolni hozzá, mert nincs rá időm. Friss zöldet pedig ilyen időben még a hűtőben sem nagyon lehet tárolni.

2016. júl. 4. 12:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Krémlevesek
2016. júl. 8. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!