Hogy lehet finom hamburgrt csinálni kerhetnék "receptet" mivel finomak?





Majd ha megtanulsz magyarul.
Egyébként meg: darált marha, só, bors.
Feltétnek meg bármi, amit szeretsz.










Itt van egy közkedvelt:
Magam részéről a hamburger kiváló minőségű, színtiszta, max 20% zsírtartalmú darált marhahúsból készül. Nem keverünk bele semmit, és nem gyúrjuk agyon a húspogácsát, csak a külsejét sózzuk-borsozzuk. Hótiszta grillen sütjük, tilos nyomkodni, lapítgatni rajta sütés közben, és nem sütjük cipőtalpra, max mediumra.
Házi buci, friss zöldségek (jégsaláta, paradicsom, lilahagyma), minőségi ketchup és mustár, de mértékkel. Ennyi a titka.:-)










A jó hamburgerben a hús íze nem nyomja el a többi alapanyag ízét ezért kevés fűszer kell bele.. A szósznak kell mindig a legfinomabbnak lennie. Hamburger hús.
1kg szaftos marhahús, ha lehetőség van, rá 2szer legyen átdarálva. Ha lehetőség van rá kicsit zsíros legyen a darált hús olyan 20-30% között az már jó.
A húst sózzuk. borsozzuk, kevés BBQ füstös port teszünk hozzá (KB 1kiskanálnyit.
A húst a fűszerekkel eldolgozzuk. Pogácsákat formázzuk belőle. Ha serpenyőben sütjük vaj és olíva olaj keverékén sütjük meg. Ha megsült az egy oldala megfordítjuk és a tetejére egy szelet sajtot teszünk. Így sütjük meg a másik oldalát. A zsemlébe bármilyen zöldséget tehetsz amit szeretek.
Hamburgerszósz recept
Hozzávalók:
3 ek majonéz
1 ek ketchup
karikára vágott csemegeuborka
1 ek apróra vágott hagyma
só
bors
1 kk méz
1/2 kk ecet
Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverek és mehet a buciba a hús alá. Isteni lesz tőle a hamburger
Érdemes hozzá házilag készíteni a bucit . Én mindig házilag sütöm. Sok buci receptet kipróbáltam de ez a legjobb. [link]
Előttem szólók többségének igaza volt: legfontosabb a hús!
1. MARHA húsból legyen
(azaz nem a hipermarketes, kevert sertés-marha
darálthúsból)
2. Ha lehet, kifejezetten húsmarhából legyen
Legbiztosabb, legjobb ez:
Fitt Market Nyugatiban
(1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 24/a.)
lehet kapni az NPK Farm charolais darált marhahúsát
3. Ha az előbbit nehézkes beszerezni/drágának találod,
legalább legyen friss a hús!
Hasonló a szabály, mint a steakeknél: ne a húst akard extrára csinálni!
Csak az alap aprított vöröshagyma-só-bors, sütés közben nyomkodni tilos és inkább a körítés legyen extra.
Mi pl. előre megcsináljuk kisebb tálakba, amit bele lehet majd tenni a bucikba (aprított paradicsom, lilahagyma, uborka, saláta, káposzta, sajt, ketchup/mustár/majonéz/öntetek) és mindenki magának állítja össze a saját hamburgerét.
Vendégséghez is jó, mert jól is néz ki így a teli asztal és külön program nyáron a húspogácsa grillezése is a teraszon, majd a közös evés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!