Tudtok finom tejmentes epertorta receptet?
Sziasztok!
A nővérem laktózérzékeny, és minden vágya, hogy epertortát készítsek neki szülinapjára. Találtam én is recepteket, de főleg olyanokat keresek, amik nem tartalmaznak semmilyen tejet, joghurtot, tejszínt, túrót (olyanokat sem keresek, amik speciális tejeket: rizstejet, szójatejet... tartalmaznak). Azt hiszem, hogy talán még vajaskrém belefér. Esetleg ha tudtok valami jó kis tejmentes tortát, ami nem epres, azokat is szívesen fogadom. :)
Minden ötletet és receptet köszönök!
Síma gyümölcstorta - a piskótában nincs tejtermék, az eper szintén mehet és a tortazselé is tejmentes.
De etöl függetlenül ha veszel laktómentes tejet - minden nagyobb üzletben van -, akkor azzal símán el tudsz mindent készíteni ugyanúgy.
Helyettesíts laktózmentes tejjel/joghurttal, tejszínnel, túróval.
Mi is így készítjük a süteményeket, és nagyon finomak.
4-es vagyok:
Legutóbb ezt próbáltuk ki (kb. 2 hete). Annyi, hogy krémnek mi sima vaníliás pudingkrémet készítettünk, laktózmentes tejből. A piskótának meg nem muszáj gluténmentesnek lenni, ha nem gluténérzékeny a testvéred.
Eperszezonban (azon kívül ritkábban) ez pedig minden héten elkészül:
Laktózmentes tejszínnel készíthető, de sokszor laktózmentes túróval is készítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!