Bolognai szószhoz van fűszerkeverék?
Önmagában a konzerv sűrítmény valóban csak alapanyag, én is kb. így szoktam ízesíteni ahogy az első írta. Én mindig rakok kevés cukrot a paradicsom alapú ételekbe a savanykásságát ellensúlyozva. Szakácstól hallottam, hogy a paradicsompürét kissé meg kell kapatni kevés zsiradékon, mert az elveszi a savasságát. És ha már így teszünk, érdemes apróra vágott hagymára feldobni hogy ízesebb legyen. Ezek után mehetnek bele a fűszerek, amit már nem kell sokáig kavarni, mert leég, megkeseredik és az ízét is elveszíti.
Kapható gyárilag keverék bolognaihoz, de én sosem veszek ilyent, nagyon sósnak találom, és kiérzem az ízfokozókat. Ha bolognait készítek, akkor is magam fűszerezem: Felteszem a darált húst hagymás alapra, majd mikor már nagyjából megfőtt ráteszem a paradicsomszószt és fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymával, esetleg jó fajta füstölt sajtot is reszelek bele.
1 mk bazsalikom, 1 mk rozmaring, 1mk majoránna, 1mk fokhagymapor vagy 2 g zuzott fokhagyma
akkor add hozá a füszereket mikor a hús elfötte a levét és 1 percig pirisd öket utána mehet rá a pari konzerv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!