Szeretitek ti is a hagyományos ételeket (főzelékek, sokféle leves, tipikus menzakaják)?
Határozottan jobban szeretem a hagyományos konyhát, mint a modern változatokat.
Szeretem a sóletet, a töltött paprikát, a finomfőzeléket, krumplifőzeléket, kelkáposzta főzeléket, (nem zacskós) májgaluskalevest, grízgaluskalevest, lebbencslevest, zöldséglevest, rizslevest, karalábélevest.
Igénylem a levest (mondjuk amekkora gyomrom van, engem eltelít egy kiadósabb leves önmagában is), és azt is, hogy a rizs/tészta/krumpli és hús kombináció helyett néha főzelék legyen a főétel.
Szeretem a mákostésztát, grízestésztát, tojásostésztát (és nokedlit) is.
A környezetemben viszont mindenki a csirkehús és variációi, különböző tészták csirkehússal és zöldségekkel verziókat eszi öntetekkel stb...
Van még, aki a hagyományos konyha szerint főz? Hagyományos ételek, nagymamáink és dédmamáink ételei?
És nemcsak a tűzhely, hanem hogy akkor még minden csirke a kertben kapirgált, és nem ketrecbe zárt, tápon tartott gyorsan felnevelt hibridek. Ezért szívósabb volt a húsuk is, még gázon sem főnének meg 20 perc alatt!!
Egyébként nem tudom kinek nem tetszett a retro sparhelt, annyit kutattam utána a net-en. Még én is azon kezdtem el tanulni főzni!! Élmény volt azzal kezdeni, hogy először be kell gyújtani fával, majd rá a brikett, és főzés közben se feledkezzünk el róla...
Már elnézést, de én közel 60 éves vagyok és az ÉN NAGYMAMÁM már gázon fözött 50 éves kora után!!! Anyám meg gyakorlatilag attól kezdve, hogy felnött, másféle tüzhelyet nem ismert.
Szóval a hülyeséget nem kellete írogatni, föként ha valakinek fogalma sincs arról, amit ír.
Látom akik nem szeretik a hagyományos konyhát mind levannak pontozva... Sok értelme a kérdésnek.
A leveseket nem szeretem, lényegtelen, hogy melyik kor vagy nép konyhája stílusában készül.
A hagyományos magyar ételekből van olyan amit szeretek. A lencse és sárgaborsó főzelék nagy kedvencem.
A zsíros húsokat nem eszem meg, a menzán többnyire éheztem még iskolás koromban.
Szeretem az ázsiai és olaszos ízeket. Szívesebben főzök egy adag szecsuáni csirkét mint pörköltöt. És tojásos tészta helyett spagettit is szívesebben fogyasztok.
Kedves 13-as!
Én majdnem 70 éves vagyok, de az előbb azt írtam, hogy a nagymamám... aki ma már 120-130 éves lenne!!! ő főzött sparheltem:
A nagymama még nem gázon, meg kerámialapos villanytűzhelyen főzött, hanem szénnel fűtött sparhelten. Kétlem, hogy azon akármit is megfőznél 15-20 perc alatt!
Szóval, először olvass, utána értelmezz, és csak utána kezdj el 0-ra pontozni!
Illetve pontozhatsz nyugodtan, attól még nem leszel okosabb!
12.03.
Legnagyobb meglepetésemre amerikai alternatív magazinban jelent meg cikk a disznózsír félre és aláértékeléséről!
És ott nem is lehet, csak különleges boltokban kapni, és drágán.
Visszaszokni már nem tudom, hogy tudnék-e, de figyelem, hogy mi lesz ebből. Úgy néz ki, olyan a helyzet vele, mint a tojással régen, hogy rossznak tartották, aztán kiderült, hogy mégse.
Bocs, de a margarin is egészségtelen.
A levesek az emésztés elindítására jók, és egyáltalán nem kell cukrosan, meg zsírosan csinálni.
A főzelékeket sem kell sok liszttel csinálni, nem is írja egyik szakácskönyv sem. És lehet habarni is.
Persze elég sok rossz szakácsköny is van, már mindenki azt ír.
A magyar ételek pedig nem agyonfűszerezettek, egy ételbe nem ajánlanak 3-4 fűszernél többet. Csak a divat miatt írnak 8-10 félét bele a receptekbe.
Kár leszólni a magyar konyha ételeit. Értékelni kéne inkább -miután zényleg megismertük, ugye- .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!