A zabpelyhet meg kell főzni vagy lehet nyersen is enni?
Figyelt kérdés
Vettem finom szemű zabpelyhet, csak nem tudom, hogy lehet ennyi simán is, vagy mindenképpen meg kell főzni, hogy fogyasztható legyen.2016. máj. 24. 11:44
1/7 anonim válasza:
Lehet simán is. Tejbe keverve, ízesítve pl. Egész finom tud lenni
2/7 anonim válasza:
Persze, meleg tejjel/kakaóval, vagy éppen joghurtba keverve is finom.
4/7 anonim válasza:
Bocsi nyersen is ehetö akkart lenni .
5/7 anonim válasza:
Főzni nem kell, ha nem akarod, de valamiben "elő-áztatni" nem árt, ez esetben nem a gyomrodból fogja elszívni az összes folyadékot. Tehát akár tejbe, joghurtba, esetleg lekvárba kavarod, vagy pl. lédús gyümölcsök közé... akkor már sokkal inkább ízletes, mint totál-szárazon bekanalazni!
6/7 anonim válasza:
Lehet nyersen is enni, de ajánlom megfõzni, mert a benne lévõ rostok úgy jobban hasznosulnak.
7/7 Noblesse Oblige válasza:
A zabpehely nagyon gyorsan és könnyen megduzzad!
Én vízforralóban melegítek vizet, egy bögrébe beleszórom a zabpelyhet és a vizet, majd 3 perc múlva már egy massza lesz az egész.
De joghurttal is ez van. Elég hamar felveszi a vizet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!