5 tojásos, saját receptváltozatú, mákos, meggyes piskótát hány fokon süssünk?
Másfél hónapja van kombinált tűzhelyünk és egyelőre szerencsétlenkedünk. Két dolog volt eddig csupán, ami nem sült alul.
Vizet és zsiradékot is rakunk a piskótába. Öt tojásos lenne.
Mákkal (és annyival kevesebb liszttel), meggyel.
A legutóbb sok dió volt a tésztájában, akkor jól átsütöttük hosszú idő alatt, de megszáradt 180 fokon.
Azért is nehéz, mert a legtöbb recept 4 tojásosra szól sütési útmutatóval együtt, sima, egyszerű piskóta, vagy vizes, vagy zsiradékkal és nincs benne sok egyéb.
Mivel nem írtál semmit a konkrét mennyiségekröl (a tojást kivéve), illetve azt sem írtad, milyen a sütöd, ezért nehéz válaszolni.
Ha megírod a konkrét receptet, sokkal egyszerübb lenne tippet adni.
Az sem mindegy, hogy tespisben sütnéd - azaz egy laposabb süteményt akarsz, vagy kuglófformában, amikor magasabb a tészta, mert más-más idö kell hozzá.
Nekem villanysütöben alsó-felsö sütéssel (a légkeverés süteményekhez nem mindig jó) 160 fokon tepsiben kb 40 perc, kuglófformában inkább 50, mire megsül.
(Mellesleg nem árt elolvasni a tüzhelyhez adott tájékoztatót, mert az rengeteg hasznos tippet és konkrét javaslatokat is tartalmaz)
5 tojás, és annyiszor 5 dkg liszt és cukor, tehát: 250 g liszt és cukor, de ezt a mák miatt átalakítjuk, a mennyiség ennek fele meg. Egy kis tálka meggy hozzá már kiengedett. :)
Második, köszönöm! Hasonló a miénk, de tepsiben (közepes méretűben), és öt tojással.
Légkeverést nem nagyon merek használni a kevert tésztákhoz, félek, hogy kiszárítja, mert ezt ezer helyen olvastam már. :(
Amikor két tepsiben volt bent egyszerre pogácsa, akkor használtuk csak (mondjuk szépen megsültek, viszont minimálisan száradtak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!