Mi a kulonbség a fozés és a párolás kozott?
Figyelt kérdés
Pl. a zoldségeknél, gyumolcsoknél. Lehet, hulye kérdés, de nagyon kezdo vagyok még :)2010. ápr. 7. 22:47
1/5 anonim válasza:
Főzni vízbe szoktak. Párnolni meg a lefagyasztott zöldségeket szokták "kipárolni".
2/5 anonim válasza:
:D igen, főzni vízben szoktak, sok vízben, párolni meg gőzben párolják meg a zöldségeket:) szokott lenni ehhez egy különleges hálószerű edény, amit ha beleteszel a fazékba, nem ér az aljában lévő vízbe a zöldség, így a gőzzel "fő" meg.
3/5 anonim válasza:
Ha sárgarépafőzeléket akarsz csinálni akkor vízben főzöd, ha köretet akarsz a répából akkor kevés víz kell hogy gőz legyen ami párol.
4/5 anonim válasza:
bocs, hogy közbeszólok, de
- főzés: bő vízben készíted
- párolás: általában vmi zsiradékkal indítva, majd mindig egész pici vizet aláöntve, hogy ne égjen le, általában fedő alatt készíted
- gőzölés: két lábasban vagy spéci betétes lábasban készíted úgy, hogy az alsó lábasba vizet teszel, és a lábasra helyezett másik lábasban, a gőzben, puhára párolódik az étel. értelemszerűen fedő alatt célszerű csinálni.
a legegészségesebb állítólag a harmadik verzió (nincs zsiradék, és így marad meg a legtöbb elem az ételben, ugyanis a főzővízzel nem öntöd ki).
5/5 anonim válasza:
Az ízének mindenképpen jót tesz egy kis zsiradék, csak vízben sokkal kisebb az élvezeti értéke, attól nem fog elhízni senki, a zsírban oldódó vitaminokhoz úgyis kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!