Tudtok mascarpone-s recepteket ajánlani, amihez nem kell habverő?





Én gesztenyés mascarpone-s tekercset szoktam csinálni. Sütni sem kell és nagyon finom. Keksztekercshez hasonló csak gesztenye töltelék van benne.
Krém:
1 csomag gesztenyemassza, 250 g mascarpone (ha nagyobb kiszerelésű, akkor 2 csomag gesztenye), ízlés szerint porcukor.
Először a porcukrot és a mascarpone-t keverd el, hogy lágy krémes legyen. Utána morzsold bele a masszát és jól keverd össze. Mindehhez elég egy fakanál.
Tészta:
Mint a keksztekercsé. Csak kávé helyett gesztenye masszát teszek bele és egy-két kanál lekvárt (állagtól függően).
Boríthatod bekenheted a tetejét olvasztott étcsokival vagy csak simán meghempergetheted kókuszreszelékben.





Szia!
Tiramisu, mascarpone golyó, vagy ha pudingba belekevered, úgy is fonom lesz a végeredmény.





Szerintem tiramisut nem lehet habverő nélkül készíteni, mivel azt tejszínhabbal kell légiesebbé tenni, lazítani. A tejszín felveréséhez meg mondjuk szerintem nem árt, ha van habverőnk... :D
De az első válaszoló receptje tényleg jónak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!