Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vágható ribizlizselé?

Vágható ribizlizselé?

Figyelt kérdés

Tud valaki olyan receptet, amivel ribizliböl kimondttan szilárd, vágható zselét tudok készíteni?

Van még nyárról lefagyasztott ribizlim, lekvárt, szörpöt már készítettem igen sokat.

Most eszembe jutott, hogy püspökkenyérbe és hasonló süteményekbe lehetne ribizlizselét is tenni, de ehhez kemény állagúnak kellene lennie (mint egy birsamasajt vagy gyümölcsíz).

Kipróbált recepteket szeretnék, elöre is köszönöm, ha segít valaki.

2016. ápr. 25. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Dr. Oetker sütésálló dzsem fix-et vedd meg, abból tudod ezt elkészîteni.
2016. ápr. 26. 07:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem jó, amit gondolsz, mert a zselé a forró sütőben (a sütiben ) felolvad, nem fog darabos maradni.

Ha csinálsz belőle zselét, egyétek meg önmagában, vagy tedd gyümölcstortára.

2016. ápr. 26. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2: ez csak nevében zselé, amit az első ír az nagyrészt pektin. Nem láttál még sütésálló lekvárt?
2016. ápr. 26. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Képzeld láttam és használtam is... felesleges kötekedni. semmi köze a kérdéshez...
2016. ápr. 26. 10:36
 5/5 A kérdező kommentje:

A dzsemfixre gondoltam, de az nem bírja a sütést, hanem - ahogy a 83 %-os válaszoló írta, elolvad.

Viszont birsalmasajtot már sokszor tettem süteményekbe és az megtartotta az állagát, nem folyt szét.

Ezért keresnék ahhoz hasonló, bevált receptet.

Azért kell bevált, mert ha nem lesz elég szilárd, akkor nem tudom használni és hiába dolgoztam vele.

2016. ápr. 26. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!