Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell éti csigát készíteni?

Hogyan kell éti csigát készíteni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 6. 18:37
 1/4 anonim válasza:
Nem kell azt késziteni,eleve készen vanXD
2010. ápr. 6. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem úgy XD hanem hogyan kell megcsinálni úgy hogy finom legyen XD
2010. ápr. 6. 20:59
 3/4 anonim válasza:

Én azt nem tudom,sosem ettem csigát,és nem is fogok,valahogy nincs gusztusom hozzá.

Google a te barátod:)

[link]

Éti csiga elkészítése:


Fogd a csigákat, és törölgesd le őket egy szivaccsal. Szedd le a hártyájukat, hogy ki tudjanak mászni a házukból. Tedd őket egy napra sós tejbe, aztán néhány napra lisztes tejbe, s ürüléküket időnként távolítsd el. Előkészítés: …………..A csigákat vízzel teli tálba tesszük, mindaddig állni hagyjuk őket, amíg ki nem dugják a fejüket (½ – ¾ óra) s alaposan megtisztítjuk őket. Kidobjuk azokat a csigákat, amelyek nem dugták ki a fejüket. Félig vizet töltünk egy lábosba és feltesszük főni. Amikor felforr, 3 kanál sót szórunk bele, és beleöntjük a csigákat. Amikor habzani kezdenek, egy kis pohár ecetet öntünk bele, és 10 percig forraljuk. Ezután leöntjük róluk a vizet, és hideg vízben alaposan átöblítjük őket. Süssünk át a csigákat pár gerezd fokhagymával, 1 fej vöröshagymával, csipetnyi sóval és borssal. A csigákat üssük fel ízlés szerint 5-6 tojással és süssük ki.

2010. ápr. 6. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi :) remélem finom lesz XD
2010. ápr. 8. 08:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!