Hogyan kell éti csigát készíteni?
Én azt nem tudom,sosem ettem csigát,és nem is fogok,valahogy nincs gusztusom hozzá.
Google a te barátod:)
Éti csiga elkészítése:
Fogd a csigákat, és törölgesd le őket egy szivaccsal. Szedd le a hártyájukat, hogy ki tudjanak mászni a házukból. Tedd őket egy napra sós tejbe, aztán néhány napra lisztes tejbe, s ürüléküket időnként távolítsd el. Előkészítés: …………..A csigákat vízzel teli tálba tesszük, mindaddig állni hagyjuk őket, amíg ki nem dugják a fejüket (½ – ¾ óra) s alaposan megtisztítjuk őket. Kidobjuk azokat a csigákat, amelyek nem dugták ki a fejüket. Félig vizet töltünk egy lábosba és feltesszük főni. Amikor felforr, 3 kanál sót szórunk bele, és beleöntjük a csigákat. Amikor habzani kezdenek, egy kis pohár ecetet öntünk bele, és 10 percig forraljuk. Ezután leöntjük róluk a vizet, és hideg vízben alaposan átöblítjük őket. Süssünk át a csigákat pár gerezd fokhagymával, 1 fej vöröshagymával, csipetnyi sóval és borssal. A csigákat üssük fel ízlés szerint 5-6 tojással és süssük ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!