Szereted a levest? Melyik a kedvenced?
Paradicsomleves galuskával :) Egyszerű tudom, de az én megboldogult mamám annyira jól el tudta készíteni, hogy kiskorom óta ez a kedvencem.
Ez mellett, gyakran csinálok krémleveseket. Számtalan variácó van: tök, cukkini, bab, karfiol..borsó...variálni is lehet őket együtt. Egy jó botmixer nagy segitség ehhez. Krémleveshez ugye nem csinálok tésztát, de tudok ajánlani valamit:
Szeletelt kenyeret kis apró kockákra vágni majd megpirítani hogy ropis legyen és ezt szórni a krémleves tetejére. Nagyon fincsi :)
Nagyon leveses vagyok.
Az állandó kedvenc a húsleves! Emellett vannak időszakos kedvenceim is. Most épp a kagylóleves.
Én is nagyon szeretem a krémleveseket, nekem ezek közül a zellerkrémleves a kedvencem.
Illetve a másik nagy kedvencem az talán a zöldborsóleves, mégpedig úgy ahogy anya készíti. :D Fehéren, sósan, galuskával a legjobb, másféleképpen készítve nem is szeretem. A családban vannak olyan szörnyűségek... pl apa édesen, tejjel és petrezselyemmel szereti, a nagynéném pedig pirospaprikával, édesen és ecettel készíti. Az utóbbi szerintem iszonyatos, senkinek sem kívánom. :D
Régen nagyon leveses voltam, aztán nem volt kedvem külön fogásokat főzni, amivel jól se lakom... Néha persze kell, de heti egyszer bőven elég :) Főleg, hogy általában ugyanazt a fajtát főzzük, vegyes zöldséglevest :) Az életmódom és ízlésem miatt szénhidrátszegény zöldségekből. Kivétel a hagymaleves, de abba nem kell sok, inkább tojással van tele. Tökéletesen passzol az életmódváltásomba, a szálkásításomhoz és igencsak szeretem is.
A krémleveseket nem nekem találták ki. A krumplilevesek s a bablevesek finomak, de nem szénhidrátszegények, így kiestek. A paradicsomlevest a párom szereti, nekem az majdnem teljesen ekvivalens a paradicsompürével, de ha levesnek akarom, tojástejbe teszem, zöldfűszerekkel és ecettel. Szinte minden levest és főzeléket ecettel eszem, én ilyen vagyok :)
Mostanában a karalábéleves is feljövőben van nálunk, nagyon egyszerű, szinte csak karalábé van benne (egy kis répa azért jól néz ki benne) s kókusztejjel öntöm fel (a sajátomat pedig tojástejjel és ecettel is).
Recept nem igazán van, összedobáljuk, ami van és szimpatikus (legalábbis a vegyes zöldséglevesnél, de a hagymalevesbe is mehet borsó, répa, karfiol), szinte mind szezámrántásos s vagy készül hozzá mandulagaluska, vagy mással esszük (a párom rizzsel, én magropogóssal)...
Azért azt még megjegyzem, hogy a kertből szedett zsenge borsóból készült galuskás borsóleves az nagyon ott van... Talán az a kedvencem. Bár az életmódomba nem fér, de néha ki kell lengeni.
Biztos sokan esznek kevés levest egyszerre, ez a gondolat tőlem teljesen idegen. A könnyed zöldségételeket kilószámra kell enni az én világomban. Ezért kicsi az esélye, hogy 3-4 liter levesből maradjon másnapra, bár csak ketten vagyunk. Azért néha összejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!