Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mekkora lábost vegyek? Hány...

Mekkora lábost vegyek? Hány literest?

Figyelt kérdés
1 fő a létszám és tudom, hogy több méretben lehet kapni.
2016. ápr. 11. 06:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát erre nehéz válaszolni, mert egy lábassal elég nehéz háztartást vezetni.

Ha muszáj, akkor is egy db 2-3 literest, ebbe sokmindent meg lehet sütni/főzni, vizet forralni tésztának.

De mellé legalább egy egyliteres kisebbet, amibe rántást,mártást

pár szem krumplit, tojást lehet főzni.

és legközelebbi kiadásként egy serpenyőre gyűjtenék.

2016. ápr. 11. 07:03
 2/10 anonim ***** válasza:

Kell(ene):

- 1 db. 4 literes = tészta-főzés, hasonlókhoz, amihez bő lé kell

- 1 db. 2 literes = pörköltnek, főzeléknek, stb.

- 1-2 db. 1/2 literes, ill. 1 literes, hogy a hűtőbe az esetleges maradékot be tudd rakni.

2016. ápr. 11. 07:21
 3/10 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Ha a 2 l-esből teflont veszel, akkor az jó húst sütni is.

A többi méretet megveheted közönséges hagyományos zománcos edény-tipusból, és akkor az már lényegesen olcsóbb.

2016. ápr. 11. 07:25
 4/10 anonim ***** válasza:
A legaltalanosabb labasmeret a 2,4 literes. Ebben nem fogsz tudni jo huslevest fozni, de jo lesz fozelekekhez, tesztahoz, egyeb levesekhez, porkolthoz. Kb. 4 szemelyes adagokat lehet benne kenyelmesen elkesziteni.
2016. ápr. 11. 07:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Kis korrekció : a húsleveshez, és még sokmindenhez fazék kell, nem lábas.(szerintem ) Ezért érdemes átgondolni, hogy milyen típusú ételeket szeretne a kérdező főzni.

Egy lábas egy,- gondolom rezsóval, de lehet, hogy tévedek - nagyon leszűkíti a főzési lehetőségeket. persze nem lehetetlen, csak esetleg unalmas lesz a repertoár.

2016. ápr. 11. 12:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Tésztafőzéshez ötszörös mennyiségű víz kell, tehát , ha valaki fél kiló száraztésztát szeretne kifőzni, akkor egy 2,5 lt-es lábas/fazék tökéletesen elég.
2016. ápr. 11. 12:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyszemélyes háztartást vezetek, és az 1 literes lábastól a 8 literes fazékig használok mindent. Amikor berendezkedtem, akkor vettem egy olcsó lábaskészletet, de lassanként szándékozom lecserélni, főként a minősége miatt, de első nekifutásra megteszi egy ilyen Tesco gazdaságos is.

Neked is szükséged lesz legalább 3-4 különböző méretű lábosra, meg 2 fazékra, ha komoly háztartást akarsz vezetni. Ahogy írták, a tésztát 5-10 szeres vízben kell főzni, tehát kell egy nagyobb fazék, a húslevesbe is belefőzöd a csontokat, zöldséget, hiába csak 1-2 liter maga a leves, kell hozzá egy legalább 3 literes fazék, a kocsonyáról ne is beszéljünk.

Aztán ha pörköltet, ragut, tokányt főzök, ha túl kicsi a lábas, keveréskor a felét kikeverem a tűzhelyre, így azt is egy méretes lábosban érdemes csinálni.

Ezen kívül szükséged lesz még két-három különböző méretű serpenyőre, meg sütőedényre és tepsire is.

2016. ápr. 11. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerinterm többet és legyen igen nagy is. Mi ketten vagyunk, egy 4 literes alig lenne elég valamire, így is extrém ritka, hogy másnapra is maradjon étel (a 8 litereseket telefőzve azért sikerül még könnyed zöldségételnél is, ami nálunk a tipikus étel).

Persze ki mire használja s hogyan él. Aki kizárólag tojást és serpenyős ételeket eszik, annak nem is kell lábos (én majdnem ilyen vagyok, de a zöldséglevesek miatt mégis kell :) viszont tésztát soha nem eszünk, s amit bő vízben kell főzni, az bográcsban készül kint).

2016. ápr. 11. 16:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Lementem és megnéztem, mink van. Nem is tudtam, hogy az egyetlen, régi fazekunk csak 3 literes (a régiek működnek indukciós főzőlapon, ez jó)... Ez a legnagyobb edény, amit használok, a 7 literes bográcsban csak a párom főz. Van egy 2,5 literes lábas is, pont jó a mérete sok dologhoz, ma pl. fél kiló sárgaborsó főtt benne, de néha még leveshez is megteszi, ha nincs sok alapanyagom. Van egy kb. egy literes vízmelegítő edényem, ami azért másra is jó, egy kicsit nagyobb rizsfőző edényem, s 2 picike piros kisláboska, pont belefér 4 tojás, az egyik tojásfőző, a másikat alig használom, de víz, karamell, főzött krém készülhet benne. A bogrács 8 literes, nem ártana egy nagyobb, de azért ez már használható.

Két (kerámia) serpenyőm van, egy nagy és egy kicsi, de mivel én szinte mindent serpenyőben készítek s a dolgok le is ragadnak, ez nekem néha kicsit kevés, volt is több, de nem volt elég tartós.

2016. ápr. 11. 16:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is hosszan sorolhatnám az edényeimet, amik igencsak felhalmozódtak évtizedek alatt. Már a garázsban is vannak, de hiába ajánlgatom a családban, nem kell senkinek sem, pedig teljesen jó zománcos edények. ugyanígy vagyok a tányér és pohárkészletekkel is, szívesen odaadnám ingyen, de nincs rá jelentkező.

Mi is ketten kezdtük az életet, igaz azért nem egy lábassal, de most már egy kisebb hadsereget is el tudnék látni , ha mindegyikben főznék nekik.

Véleményem szerint egy lábassal nagyon nehéz lenne még egy emberre is főzni.

2016. ápr. 11. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!