Ha igaz a lenti állítást, akkor a piskótát is így kell csinálni?
Állítás:
Egy egész tojás, a saját súlyával azonos mennyiségü lisztet képes fellazítani.
A piskótát is annyi gramm lisztből kell csinálni, ahány gramm tojásból?
A tradicionális piskóta 1 tojáshoz 1 kanál liszt. Persze a tojás lehet 40 és 70 grammos is, sőt, ezeknél kisebb és nagyobb is, ekkorákkal még simán találkozom.
A lisztek vagy az azokat helyettesítő por állagú anyagok nagyon változó mennyiségű tojást képesek besűríteni normális piskóta állagúra. Van, amiből egy tojáshoz szerintem jópár deka kell (mák, dió, bár még nem sokat kísérleteztem vele) s van, amiből 5 gramm is elég.
Persze a tojáshab használható minden nélkül is, de az azért elég lightos habsüti lesz :D
Nem hinném, hogy kőbe vésett szabályok lennének, a piskótát pedig sokféle aránnyal s összetétellel képesek készíteni az emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!