Durumlisztből és xilitből/steviából lehet piskótát sütni?
Teljesen más lesz.
Én próbáltam már sütiket durumliszttel, de nem lett jó. Nagyon más az állaga is és az íze is. Olyan száraz. Nekem nem ízlett. Meg másoknak sem.
Vagy normális sütit eszem, vagy semmilyent :)
Meglepő, amit a 2. mond, az is búza, a piskótának pedig szinte mindegy, miből van, még dióval is helyettesíthető a liszt, ami, valljuk be, teljesen más... Persze láttam én már furcsa dolgokat, a sütik néha misztikusak.
Kérdező, nem tudom, mennyire sürgős számodra a válasz, de kipróbálhatom tönkölyliszttel a piskótát (meg nem mondom, tk-e, akkor vettük, amikor már gluténmentesen ettem)... Végre van itthon tojás, a lisztjeinket el kéne már használni, ha még működnek, nagyon sok hónaposak már... Szeretek kísérletezni.
Csak a sütőnk ajtaja ne lenne félig leszakadva, de megoldom.
Hogy én is ehessek, lesz diós és kókuszos és máklisztes is :) Szezámmal tuti jó, persze akkor sós piskóta lesz, van egy szezámos süti receptem, ami gyakorlatilag kevesebb tojásos piskóta és nagyon jó.
Igazából a sok tojás miatt a piskóta az, ahol a legbüntetlenebbül lehet változtatni a liszten, sokkal kisebb szerepe van, mint más sütiknél, a sikérre sincs szükség... Azt tudom, hogy az állagnál sokat szokott számítani, hogy keményítődús-e a süti, de az erősen tojásosaknál ez is kevésbé jelenik meg.
Én zablisztet használok, sütikbe is.
Mi nagyon szeretjük az ízét (már). Nekem elsőre is ízlett, a gyerekek nem nagyon kaptak mást, a férjem volt a gyenge pont, neki azért szoknia kellett:)
Nekem szokott sikerülni teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből is. De ha biztosra akarsz menni,csináld liszt nélkül.Isteni lesz. Én már régóta xilitet használok mindenhez(kivéve a kelt tésztákat),és piskótánál is lehet használni.
Egy lisztmentes recept:
Hozzávalók:
12 dkg xilit
6 dkg kakaó
5 tojás, szétválasztva
1,5 dl tej
Elkészítés:
1. A tejet langyosítsuk fel és alaposan keverjük el benne a kakaót. Ha csomós lenne, szűrjük át. A tojássárgájákat keverjük fehérre a cukorral. Folytonos kevergetés mellett lassan öntsük hozzá a kakaós tejet.
2. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és vegyítsük össze a cukros-kakaós keverékkel. Öntsük egy sütőpaprírral kibélelt kb. 25x35 cm-es tepsibe, és 180 fokos sütőben 22-25 perc alatt megsütjük. Borítsuk ki egy deszkára, húzzuk le róla a sütőpapírt, terítsük le langyos vízzel enyhén benedvesített tiszta konyharuhával, és hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!