Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyümölcstortát süssek...

Milyen gyümölcstortát süssek a testvéremnek?

Figyelt kérdés
Olyan recepteket szeretnék ami olyan gyümölcsből van ami idény gyümölcs. PL:szőlő,banán. Előre is köszönöm!
2008. szept. 22. 18:00
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én most csináltam a hétvégén a következőt, de nekem annyira ízlett, és olyan gyönyörű volt, meg nagy sikere volt, hogy én ezt a receptet fogom használni.

Szóval: Sütsz egy kakaós piskótalapot. Lehet natúr is, ha azt jobban szereted, csak ezzel mutatósabb

Utána egy fél kg túrót kikveresz fél liter habbá vert tejszínnel és fél csomag feloldott és langyosra hűtőtt zselatinnal. Megkóstolod, ha nem elég édes, adsz hozzá porcukrot ízlés szerint. Ezt rásímítod a piskótalapra. Utána megpakolod gyümölccsel, ez bármi lehet, amid van otthon, vagy amit szeretsz, friss, befőtt, bármi. Ha befőtt akkor csepegtesd is le. Beleszórod a túrós masszába. A zselét a tetejére én úgy csináltam, hogy a szamócabefőttem levét kiegészítettem fél literre, vízzel, és ebbe belekevertem egy csomag, zselatint amit előtte lehűtőttem langyosra. Ha ez macerás neked, akkor vegyél tortazseléport, azt csak vízzel el kell keverni. Ráöntöttem a sütire, és a be a hűtőbe. Egy éjszaka kell neki hogy megdermedjen. Ja persze ezeket a műveleteket kapcsos tortaformában csináltam. Gyönyörű lett a végeredmény, ha érdekel tudok neked képet mutatni róla.

2008. szept. 22. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!